torsdag 29 oktober 2009

Höstblomster


Så här vackert blommar det fortfarande i min rabatt. Ville bara dela det med er!

Födelsedagspresent i förskott!


I onsdags fick jag finfrämmat! Ingla från Norrk.. förlåt, Nora ska det vara! tog sig en tur häråt! Vi lyxade oss med en god fika från Forshaga Finbageri efter att ha käkat en medelmåttig lunch på byns kinarestaurang. Ingla fick se min lokal, hade kloka åsikter om möblering och inredning och jag kunde återigen konstatera att jag har mina vänner på fel ställen i världen, nämligen inte här!!

Några timmar passerade alltför fort, men jag fick ett tröstpris när det roliga var slut - ett paket att öppna på rätt dag eller på en gång! Jag höll mig ända till kvällen, sen öppnade jag :) Innehållet? Välkomna hit på fika så får ni se!

BodaBorg


I måndags packade syrran & jag bilarna fulla med barn och drog till BodaBorg i Karlskoga! Fyra timmar, mellan 18 & 22 var bokade och det var spöööööktema! I vissa rum fanns det spöken, men om man knackade först var de snälla nog att dra sig tillbaka. Jag kan berätta att det knackades flitigt både av stora och små!

Strax efter 22 var det ett gäng trötta barn och vuxna som packade sig in i bilarna för hemfärd. Inte hade vi fått ihop särskilt många stämplar, men desto fler blåmärken & skratt!

Har ni inte besökt ett BodaBorg så gör det - det är urkul, både med och utan barn!

söndag 25 oktober 2009

Det kom ett MMS


från lillasyster som idag befinner sig i Stockholm på jobb! Gissa vilket hotell hon bor på? Gissa vilka andra som bor där? Lite nonchalant slängde hon iväg ett MMS till oss - och barnen i huset här hemma gick i taket! "ÅÅÅÅÅÅ, varför får hon vara där, va fuskigt!!" Inte blev det bättre när syrran berättar att hon inte bara fotat utan även pratat med dem!

Jaja, vad är väl en bal på slottet.....?

Tillägg till er som inte har barn & inte följer fredaxkvällarnas stora TV-begivenhet - personerna på bilden är IDOL 2009-deltagare.

tisdag 20 oktober 2009

Godmorgon!

Idag har jag haft en härligt seg morgon, då jag legat kvar i sängen och myst, efter att barnen gett sig av till skolan - gôtt! Att vara egenföretagare har sina fördelar!

Dagen idag är vikt för pappersarbete, så det är inte så mycket att be för. Bara att ladda upp med en rejäl frukost = ostomelett och en stor balja te och sen ska jag dyka ner i pappersträsket. Tänker varva med en och annan hundpromenad i det gråa vädret! Tjipp

måndag 19 oktober 2009

Sörtjärn


Så här vackert var det på hundpromenaden runt tjärnen häromdagen! Underbart!!

lördag 17 oktober 2009

Fredagsmys 3


enligt Zenia. Tigga vid Fredagsmysbordet!

fredag 16 oktober 2009

Fredagsmys 2


enligt LCHF. Pizzabotten gjord på ägg, grädde, cream cheese, keso och riven ost (och inga lightprodukter)grädda till fast form, på med tomatsås och i vårt fall snickarkorv, skinka, Kantareller, tomat o vitlöksost. Mycket gott!

Fredagsmys 1


enligt Zorro!

onsdag 14 oktober 2009

Rivstart!

Missförstå mig inte nu - jag älskar verkligen mina hundar! Men just nu är de SÅÅÅÅ billiga!!! Du kan få komma hit och hämta dem på fläcken, jag kan tänka mig att betala för att bli av med dem *ser ut som ett åskmoln*

Fick en lugn morgon i morse, inga barn som rusade in och skrek att de försovit sig och att jag måste köra dem till Karlstad, inga förlorade gympakassar eller glömda papper - så skönt!

Drar på mig morgonrocken och ska koka en kopp te, släpper ut Zorro i förbifarten, Zenia hänger på och se Rajja vill visst åxå ut, det är inte alla dagar! Nöjd med att alla tre tänker sig en morgonkiss i trädgården vilket ger mig mer tid att vakna till liv sätter jag på tevatten, morgonkissar mig själv och släpper in vovvsen.....

....... eller inte! Inga hundar. Inga hundar?? INGA HUNDAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jo, där bakom en buske kan jag se Råttan, men var är de andra två? Ut på balkongen och ropa, ibland vill de snosa igelkott och hör dåligt. Nix, inga portisar! Nu börjar jag ana ugglor i mossen. På med gummistövlar och ut i trädgården - inga portisar!!!!! De är borta, puts väck, syns inte! Med en puls på hundranittio rusar jag in - om jag ska ut på hundjakt i kvarteret måste jag ha kläder på mig, naken under en tunn fleecemorognrock, håret på ände och med illröda gummistövlar kan jag kanske inte prestera mitt bästa, även om grannarna skulle få sig ett gott skratt, (vilket i och för sig är ett välbehövligt bidrag till grannsämjan som i takt med att mina två hundar på rymmen börjar vrålskälla nånstans utanför snabbt försämras)

Strumpor, jeans en fleecetröja, allt i en rasande takt, medan hjärnan går på högvarv - var har de tagit sig ut? Var är de? Storgatan med livlig & snabb morgontrafik går fem meter från trädgårdsstaketet. Får syn på dem från fönstret, precis intill vägen - SHIIIIIIIIIIIT!!!! Skriker som tokig från fönstret och Zenia hoppar in genom grinden. (Bra då har jag hittat hålet, kompostgallret har lossnat och där är deras privata genväg rakt ut i friheten). Lyckan är kort, hinner se Rajja lufsa vidare längs utsidan av staketet, farligt nära vägen och Zenia hoppar ut igen och följer efter.

Med blodsmak i munnen och en puls som inte längre står att finna - det liksom bara fladdrar i hela kroppen, rusar jag ut, kastar in Råttan, sliter åt mig två koppel, vänder och stoppar ner fötterna i gummistövlarna (barfota är dumt!) och rusar så på portisjakt. Väntar varje sekund på att få höra däcktjut, tackar Gud för varje steg jag kommer närmre hundarna och inget däcktjut hörs.

Rajja står i dikeskanten, en halv meter från trafiken när jag närmar mig, hon vet att matte är jättearg - vilket för övrigt hela grannsskapet inom ett par kilometers radie vet vid det här laget *rodnar* och är inte alltför pigg på att komma men inser så att slaget är förlorat och låter sig kopplas.

Zenia, var är Zenia????? Total panik, var är hon???? Jag hinner få andnöd innan jag ser henne, inte på andra sidan vägen som jag först befarar utan på andra sidan staketet - hon har hoppat in igen. PUST!!!!

Nu är kompostgallret på plats, jag börjar gå ner i puls, Rajja smyger oroligt omkring mig, hon undrar nog om hon fortfarande är till salu (JAAA!!! så lugn är jag inte än) medan Zenia som hon är, redan har skakat av sig alltihop och står vid dörren och tror att hon ska få gå ut i trädgården och räjsa. (NEJ!! Det blir inget räjs!! Matte behöver en kopp te och en valium eller två innan jag ens tänker tanken)

Oooooh vad det är bra för hälsan att ha hund - eller vad säger ni???

måndag 12 oktober 2009

Paus i Örebro!


Swebus har trådlöst internet & ström på sina bussar - kul! Tur att jag laddade med en åksjuketablett i morse, annars hade jag spytt vid det här laget! Nu ska jag surfa vidare - tjipp!

söndag 11 oktober 2009

Ordlös!

Två dagar på Harmoniexpo i Solna har tagit ut sin rätt. Ryggen värker & hjärnan går på tomgång - men själen är lycklig.....


Jag försöker formulera det jag känner men det vill sig inte. Två gånger har jag raderat det jag skrivit - för orden kommer inte ut som jag vill......

Tacksamhet! Jag är tacksam för mina upplevelser under helgen. Och med den förklaringen låter jag mig nöja. Sov gott vänner!

lördag 10 oktober 2009

BodySense på mässa!


Nu har jag landat i TV-soffan hos Andreas & Therése, efter en mycket lång dag i Solnahallen. Vi kom dit nio i morse och reste hem åtta ikväll *gäsp* Dagen har varit fullspäckad av behandlingar, intryck, behandlingar, intressanta möten, behandlingar & mer behandlingar.

På bilden syns Andreas ge Karin en behandling. Det är precis i början av mässan så vi hade lite tid att värma upp på varandra. Lena sitter och spanar in de tomma gångarna ( de fylldes dock lite senare) Med och gav behandlingar idag var även Björn & Andy!

Men nu mina vänner är jag slut i rutan! I morgon väntar ännu en dag på mässan!

torsdag 8 oktober 2009

Vackraste Karma


Mina goa vänner i Stockholm har fått bäbis, det har jag redan berättat. Så här söt är darlingen som vunnit mitt hjärta. I morgon går bussen mot Stockholm igen och jag ska åter få äran att spendera lite tid med henne & hennes föräldrar. Ser fram emot det lika mycket som jag jag ser fram emot mässan http://www.harmoniexpo.com som jag ska delta i både lördag och söndag! Det ska bli sååå kul!

Jag är lyckligt lottad!

På hundfronten - intet nytt. Alla hundarna är pigga, friska & komplett galna! Känner du för att kamma lite päls är du varmt välkommen! Zenia börjar bli i behov av en omgång :) Rajja räcker det att blåsa på så är hon avdammad och klar, så korthårig är hon & Zorro, ja... han är liksom alltid friserad och klar han, det är enkelt att vara liten råtta.

Nu tänker jag plugga ur datorn och packa ihop väskorna. Några timmars sömn är aldrig fel. Bor du i Stockholmstrakterna är du varmt välkommen att komma på mässan och ta en BodySensebehandling eller bara prata en stund. Tjipp!

tisdag 6 oktober 2009

Morgonmummel!

Har intalat mig att nattens få sömntimmar räcker alldeles utmärkt & ser med glädje fram emot en fullspäckad dag.

Råttan är seg & trött idag, hans mage krånglar fortfarande och jag funderar som bäst på hur jag ska lösa det med lite extra rastningsrundor, då jag själv har fyra behandlingar idag och däremellan ett möte i Karlstad. Får pussla lite och ta en granne till hjälp kanske?

Nu är det dax för en morgonpromenad i det disiga, frostiga höstvädret! Pussa era käraste & ge er i kast med dagen - det gör jag!

Råttan har räserbajs!

Lilla råttan har räserbajs - inte kul!

I gårkväll var tåget hem försenat, det anlände först 22.50 till Karlstad. Sen ville ju Henrik & jag prata lite innan det blev natt, därför blev det inte natt på Hagagatan förrän 01.30. Bestämde mig redan i morse för att lägga mig tidigt ikväll. Ni som är uppmärksamma på inläggens tidsstämplar har redan konstaterat att så inte är fallet - klockan har passerat midnatt och jag sover inte än. Anledningen heter Zorro och han ligger i mitt knä med frossa. Troligen är det badfrossa, han är nyduschad för andra gången på ett par timmar, men det kan även finnas en släng "ont-i-magen-frossa" i det hela!

Mina hundar käkar dåligt när jag inte är hemma och nu har jag som bekant varit borta fyra dagar, vilket framför allt märks på Zorro. Om han var liten innan så är han mini(s)mal nu. Därför har jag matat på lite extra idag, lyxat med mjukmat tex. Tror att det är det som ställt till det i Zorros mage, han som normalt aldrig får kass mage. Men nu ska det bajsas och det i raketfart och på hela pälsen i ändalykten. Tulle Zorro - och tulle mig!

Ja, tulle mig!! som fått ansiktet, händerna, kläderna och två soffkuddar nerkladdade av snabbpasserad Doggy -jeeeeeeeeeck!! Jag satt i soffan och mös, när Henrik släppte in Zorro efter en - vad vi trodde - snabbkiss i trädgården. Som vanligt kom han farande som ett jehuu, men den här gången var jehuet illaluktande *ryser* vilket jag alltså upptäcker när han tagit ett varv kring mig och kuddarna i soffan!
Ååååh, vad han var billig just då!

Nu har tvätthögen växt ytterligare och mer lär det bli. För ögonblicket har grabben rullat ihop sig till en tull och verkar skapligt lugn, men jag tror inte det är över än. Kanske får lilleman sova i bur i natt, så han väcker mig om han måste ut. Kanske en idé för jag börjar bli rejält trött nu..... *gäsp*

måndag 5 oktober 2009

FriZon

Så heter mitt företag och det upptar just nu en hel del av min vakna tid. Även om jag inte är i nån av mina lokaler och behandlar så snurrar hjärnan så gott som konstant kring någon detalj kring företagandet! Är det inte vilket ekonomiprogram som är bäst så handlar det om oljeblandningen som inte stämmer riktigt. Oljan är lite för halkig just nu...

Så om jag är lite vimsig just nu då beror det på att hjärnan är full av tänk! Och AAAANINGENS för lite sömn kanske? Har ju varit i Stockholm sen i torsdags, såååå kul och mycket intensivt med massor av upplevelser & behandlingar, goda vänner & en alldeles underbara ny människa (14 dagar gammal) med det bedårande namnet Karma. Gissa om jag har snuttat när tillfälle getts. Mmmmm, inget går upp mot babydoft!! Trots att jag borde veta bättre och just för att allt är så härligt så hinner jag inte få tillräckligt med sömn.

Det har varit BodySensekurs i helgen, fortbildning för färdiga terapeuter. Och visst märktes det att alla har några år på nacken med BodySense. Vilka behandlingar, vilka energier - underbart!! Är du nyfiken på BodySense kan du läsa mer på min företagssida www.zonia.se och www.bodysense.se .