fredag 26 februari 2010

Storstan

Jaha ja, så fick jag följa med matte till Stockholm. Det kanske är kul, men varför just nu? Nu när Zenia luktar som godast? Matte har jäkligt dålig timing måste jag då säga! Såg i vart fall till att få egen kupé på tåget, jag spände ögona i flaggstången till tonåring som hade parkerat sig i MIN kupé och då dröp han av. Ha! vad har en finnig pubertetspojke att sätta emot mitt onda öga? Inget, jag säger bara inget!!

söndag 21 februari 2010

Mycket snö blir det!


En av helgens turer med snöskyffeln. Fler blev det ;)



Idag tog jag en solig men kall promenad med hundarna. Kylan har återvänt, -12 på dagen, nu ikväll har vi -21. Bilden visar snöodjuret, jag menar sjöodjuret, som pryder lekplatsen på Forshaga Lärcenter.

Lägesrapport Nillan!

Husse låter rapportera att Nillan uppvisar ett fortsatt annorlunda beteende, med ökat sömn- och gosbehov, ökad hunger och och rodnande juver. Allt är goda tecken!!

lördag 20 februari 2010

Snöig lördag!

Jösses vad det snöar!!!! Hundarna gick ut, kissade en meter från trappan och gick in igen :) Själv kurar jag vid elementet i köket med en värmande kopp te. Tids nog måste jag ut och skotta!

fredag 19 februari 2010

Snö, vänner, valpköpare & saknad!

Ute snöar det, stora vackra vita flingor singlar ner. Hundarna och jag tycker att det är underbart. Maken är inte lika begeistrad dock, han plockade fram cykeln häromdagen när asfalten gick att skymta. Nu är det vitt, vitt och snorhalt! För i Forshaga kommun plogar man inte så länge det snöar och snöar gör det - hela tiden!

Idag har jag pratat med två olika vänner på telefon. Olika vänner på det sättet att de befinner sig på helt olika ställen i livet, men åxå för att de har helt olika platser i mitt liv - men ändå väldigt värdefulla platser. Jag har lätt att "glömma bort" mina vänner när livet rullar på eller som nu, när det varit kämpigt en tid. Då är det bra att få en påminnelse om att det finns styrka att hämta därute :) Tack för det R & A!!

Telefonen ringer åxå av andra anledningar just nu - valpar!! Det är så himla kul med alla dessa samtal från valpintressenter. En del är nya på rasen och har massor av frågor, andra har läst på massor och vet otroligt mycket, mer än jag visste när jag skaffade min första portis för snart åtta år sen. En del har stora ambitioner med sin hund, andra mer blygsamma. Gemensamt för alla är den positiva nyfikenheten på rasen - jag tycker det är så roligt!! För min del innebär det nya kontakter, en del av dem kommer att leda till långvarig kontakt och god vänskap, andra försvinner bort. Några kommer att köpa valp från mig, andra inte, men alla hjälper mig att bli en ännu bättre uppfödare, för jag lär mig hela tiden nya saker! Detta är det bästa med att vara uppfödare - utmaningen att finnas där för de som är intresserade av rasen!! Underbart!

Ikväll har jag dragit igång en cirkel, SKK's uppfödarutbildning. Jag började den för några år sen, men har några delar kvar att gå. Så varför inte dra igång en cirkel på hemmaplan istället för att resa till Karlstad eller Filipstad? Sagt och gjort, nu är vi ett glatt gäng på sju personer som ska träffas framöver och dela med oss av egna erfarenheter, skratta, fika och lägga våra pannor i djupa veck inför klurigheterna med hundars anatomi, foderstatusar och genetikens lagar. Jag ser fram emot många roliga och lärorika kvällar!

Intill mig i soffan sover Zorro & Zenia. Hade Rajja levt hade hon legat närmst, möjligen hade Zorro försökt att smyga mellan, likt en fjäder som liksom bara råkar landa där den gör. Oftast accepterade Rajja det och lät honom ligga nära nära, kanske på hennes lår eller rygg, lutad mot mig. Ibland blev hon sur och reste sig med en protesterande suck, för att rulla ihop sig i andra änden av soffan. Jag saknar henne så!

Här är Rajja dräktig med sin tredje kull, den med Nillan i.

Rajja med sina valpar, september 2006.

Så här såg Nillan ut som valp. Tänk att hon ska bli mamma själv nu, tiden går fort!

onsdag 17 februari 2010

Lugna dagar!







Det är lugna dagar här hemma just nu. Hundarna tycker såklart att jag är astråkig när jag sitter i soffan och vilar mitt knä, men å andra sidan blir det mycket kelande. Zenia löper för fullt och gosar gärna och Zorro klämmer sig emelllan för att få vara med. Om en stund ska jag fresta på med en promenad, tänker ge mig upp i skogen så de får röjja. Zenia är helt galen i snö, hon plöjjer sig fram med nosen, precis som mamma Yazza & syster Laura. Idag bjuder jag på några bilder från förförra helgen när systrarna träffades och röjde runt!

måndag 15 februari 2010

En härlig söndag!

Igår kom Nillan på besök, självklart i sällskap med matte & husse. Alltid lika trevligt att få sitta i köket och prata bort en stund medan hundarna busar. Den stora frågan är såklart om Nillan är dräktig eller inte, vilket vi dryftade på längden och bredden och tillbax igen :) Matte Eva tycker att Nillan har uppträtt annorlunda sen hon kom hem, mer vuxet. Hon är jättehungrig och sover lite extra! Är det tidiga tecken? Ja, såklart tror vi på det!!

Det var soligt och skönt ute igår så det fick bli en halvlång promenad, trots att både maken & jag klagar på krämpor just, han med en värkande rygg och jag med ett knä som snart gör mig tokig! Bäst vi gick där och gnällde så kunde vi glatt konstatera att vi trots detta hade det förunderligt bra, för vi hade det bästa av sällskap och dessutom sol - kan det bli bättre?



Bilden visar en ovanlig händelse, nämligen Viktor ute i snön! Däremot är det inget ovanligt med hans vurpa, för vurpor gjorde han mest hela tiden!!!

onsdag 10 februari 2010

Nillan älskar Max!



När Nillan änligen fick träffa Max uppstod ljuv musik och parningen var ett faktum, fortare än vi kunde ana :) Nu återstår att vänta och iaktta, leta dräktighetstecken och tro att det om två månader tittar ut ett gäng valpar! Då både Max & Nillan har vitt och brunt bakom sig så hoppas jag på både svarta och bruna valpar, med eller utan vita tecken. Naturligtvis kommer ni att kunna följa Nillans dräktighet här på Bloggen.

onsdag 3 februari 2010

Det kostar på att ha hund!

Tog en härlig skogspromenad i djupsnön förut, nysnön yrde och jag valde att gå i skogen för att komma undan blåsten lite. Zenia fick bana väg åt lilleman, ibland valde han att gå efter mig till och med. Inte lätt att vara en tvärhand hög när snödjupet närmar sig oanande nivåer! När jag gått runt skogen kan jag välja på två vägar hem, mer skog eller cykelbana. Tog cykelbanan då jag kände att mitt knä värkte av allt pulsande. Men man ska aldrig göra det lätt för sig.

Naturligtvis halkade jag och slog på ändan så det knakade, även högerhanden fick sig en rejäl stöt. Så nu sitter jag med hand i bandage och öm svanskota. Eftermiddagens massagekund fick jag ringa återbud till *suck* Men Zenia är nybadad och fin :) Jag lyckades avisa henne (hon såg ju ut som en snögubbe när vi kom in) och schamponera henne med en hand. Nu har hon kurat ihop sig i soffan, doftande som en blomsteräng, eller nåt!

I morgon bär det av mot Tystberga, det är äntligen dax att para Nillan. Dessutom har ettorna sin första kurshelg i BodySense, Stockholm fre-sön, och där är jag bokad sen länge, så jag ska försöka pussla ihop allt detta på bästa sätt!

måndag 1 februari 2010

Härlig dag!

Såna här dagar skulle man ha rejält betalt för!!

Frukost i sakta mak, i vettig tid (nio alltså!) Härlig promenad på 25 minuter till jobbet i frisk vinterluft, hundarna är med förstås! De ligger snällt (nästan) hela tiden då jag har en behandling och sen promenerar vi hemåt. Tar omvägen om "grusgropen" så de får räjsa lite. Möter Viggo vid skolan och tar följe hem. Pratar med grannen en stund och skottar fram bilen från gårdagens snöfall, lätt, torr, fin snö. Nu lite lunch och sen bär det av till stan för ytterligare en behandling. Senare ikväll ska jag träffa en kompis!!
Livet leker (men jag blir inte värst rik på pengar!)