måndag 31 maj 2010

Nattliv

Sova? Trodde du ja, hånskrattade valparna åt kennelmamman, när hon förhoppningsfullt tassade iväg från dem, i syfte att få några välbehövliga timmars skönhetssömn. På kökssoffan låg valpmamman och blängde surt, irriterad över att behöva spendera ytterligare en natt ihop med hulliganerna.

Gå du bara, tänk inte på mig tycktes blicken säga. Uppgivet kapitulerade kennelmamman och sjönk ner på golvet, för att kela, beveka, bli förlåten för att hon sov i en mjuk säng varje natt medan storhundarna fick sova på golvet hos valparna.

En timme och trettio minuter senare, kennelmamman har inte fått valpmammans förlåtelse, men väl ett hål på jeansen, en rispa på höger tumme och tre skitiga tassavtryck på tröjan.

Jag orkar inte mer! Viskade hon och la sig raklång på golvet med en söndertuggad sko som kudde, 5 valpar som täcke och en mycket nöjd valpmamma tätt intill.

söndag 30 maj 2010

Bildbomb!











Dagen har varit fylld med aktivitet och folk, men valparna har tagit det lugnt, sovit och busat som vanligt. De gillar när det kommer folk, det är spännande att bita i nya skor, fötter och byxben :) De är busiga, riktigt busiga och gillar att upptäcka saker med munnen.

Bland det bästa de vet är när jag lägger mig på golvet så de får klättra över mig, ligga på mig, smaka på mitt hår, nosa mig i öronen (nej, sluta! Det kittlas! kvider jag då, varpå fem glada valpar attackerar i eufori över att kennelmamman plockar fram lekrösten. Det var ju inte riktigt så jag tänkt mig det hela, muttrar jag när jag tills sist lyckas trassla mig ur valphögen och reser mig upp, blöt av valppussar, med glasögonen på trekvart och en frisyr som mest påminner om en obäddad säng!)

Annars är de otroligt mysiga och keliga, visst jag får morra åt dem ibland (jo, du läste rätt - jag morrrrrrrrrrrar åt dem) när kelet övergår i bitlek, men då skärper de till sig och så myser vi en stund till. Har jag sagt att de är bedårande?

Nu är klockan snart midnatt. Valparna har sovit ganska länge och lagom till jag ska smyga i säng håller de på att vakna :) så nu ska jag torka lite kissfläckar & sno en och annan valppuss innan jag har en date med min kudde! Sweet dreams!

Promenad med förhinder

Namnfrågan

Jag har fått frågor om valparnas namn och jag vet att jag är rörig när det gäller det. Så här ligger det till. Valparna fick snabbt arbetsnamn av mig - det är:

Tippen
Bruno
Pyrola
Lilith
Snape

sen blev det stamtavlenamn på raringarna:

Tippen - Vildnos Sjövilda Zero
Bruno - Vildnos Sjövilda Mito
Pyrola - Vildnos Sjövilda Pyrola
Lilith - Vildnos Sjövilda Pandora
Snape - Vildnos Sjövilda Spike

Alla i familjen har fått namnge en valp och några av oss använder stamtavlenamnet och några använder smeknamnet. Själv har jag synnerligen svårt för att släppa vissa arbetsnamn, så hos mig heter valparna numera

Tippen - han ÄR bara en "Tippen", med sin vita svanstipp och sitt glada sätt.
Bruno - mammas bruna kille, med den bevekande blicken och de vassa tänderna.
Pyrola eller Pyre - lilla gumman med så mycket vilja
Pandora eller Panda - kompakt och robust, med tåligt sinneslag
och Spike - värsta buskillen med spring i benen, helt klart en kaxig "Spike".

Barna och maken gör lite som de vill när det passar och beroende på vem de pratar med OM valparna. För så är det ju att vi sällan använder något namn när vi pratar MED valparna. De är en flock och det finns inte anledning att kalla på en valp med namn.

Det smeknamn ni ägare har valt, det nöter ni snabbt in när valpen har flyttat hem till er och uppmärksamheten kring varje enskild valp blir av ett annat slag. Så här tror jag ha förstått att valparna ska heta när de flyttar - rätta mig om jag har fel:

Tippen - Milton(?)
Bruno - Baileys
Pyrola - (?)
Pandora - Tequila
Spike - Levis(?)

och vem vet, när valpen väl landat där hemma så kan det mycket väl visa sig att det namn man valt inte alls passar på bustrollet! Det är ganska vanligt att man upptäcker att det tilltänkta namnet inte ligger bra i munnen när man väl provar det på valpen eller att valpen helt enkelt Är ett annat namn.

Då är det bara att byta. Ett hundnamn ska vara kort och koncist, lätt att säga utan att vricka tungan och så ska det alltid uttalas med mild stämma, full av kärlek *blink*

Mors dag!

Vilken morsdags-morgon jag fick! Valparna lät mig sova till halv åtta och när jag bra yr i pannbenet vinglar ur sängen och i kläderna inser jag att solen skiner och himlen är blå. Öppnar dörren och släpper ut de Sjövilda valparna och sen glider jag ner på verandatrappen och bara njuter.

Tippen kryper som vanligt upp i mitt knä för en stunds kel, de andra vildarna har fullt upp med att attackera mina byxben, varandra, gräsmattan, mina byxben, sopborsten, Zenia, kaninerna och mina byxben, i ungefär nämnd ordning. När värsta glädjeröjet är gjort kommer de ramlandes och trängs med Tippen om mitt knä. Pandora tar plats ovanpå Tippen, de andra göra sitt bästa längs sidorna. Har jag sagt att de är bedårande?

Nu är valpdelen av huset städat och jag tar sats inför dagen. Idag kommer mor, far, svärmor & syster yster med barn hit på besök, vi ska fira Amanda & morsdag på ett bräda. Jag önskar av hela mitt hjärta att vi får en varm och skön dag ute på verandan.

lördag 29 maj 2010

Morotstrio!

Om morsan får äta morot då ska även vi ha, tyckte valparna idag och fick smaka på! Kan du se vilka hundar det på bilden?

En fin gåva!


Igår fick jag en fin present av Klara, som var här för att kika på valparna tillsammans med sin familj! Kan man annat än bli lycklig? På teckningen är det en av valparna som badar! En portis - på pricken! Tack snälla Klara!!!

Hjälp!

Nån som har ett huvudvärkspiller? Valparnas nyaste lek är att en av dem kryper in under kökssoffan och resten av dem ligger utanför och gläfser som galningar!!!

Inte bara en

Kennelmamma/chaufför/festfixare/städerska/massör/god man/ja, säg vad man inte får vara. Just för ögonblicket är jag bara en trött Maria som får en stund över för sig själv vid datorn. Har hunnit städa valprum, ge hundarna frukost, skura golv,röja kök från gårdagens tonårsfest, äta frukost och läsa några kapitel i Hypnositören. Valparna har slocknat efter morgonens bus, de ligger som små pölar av päls utspridda här och var i huset. Ett par av dem envisas med att ligga på verandan, trots att jag tycker att det är svinkallt som vanligt. Jag längtar så innerligt efter värme och möjligheten att vara utomhus utan en massa lager av kläder. Men solen glimtar fram mellan molnen så med lite tur kanske jag kan få lite solvärme mot tegelväggen senare idag.

Fick ju köra grabben till skolan igår. Han går på Engelska skolan i Karlstad, så det är några mil. Som några av er förstod så var jag inte direkt lycklig när jag tvingades upp ur duntäckets värme. Tvärtom, jag var skitsur. Riktigt, riktigt, grinig på allvar! Humöret sjönk i takt med att minutrarna gick och vi inte hittade nåt busskort.

Att åka bil in till Karlstad med en grinig mamma är ingen lek. Varken David eller jag vill umgås med mig när jag är på det humöret så det var väldigt tyst i bilen. Fast först efter att jag fått skälla av mig. David bad tusen gånger om ursäkt och jag sa att det var OK, men ilskan gav sig inte. Jag muttrade vidare och David tyckte att vi hade rett ut det hela, kunde jag inte bara vara glad igen?

Glad? GLAD??? Hela jag vibrerade! Fräser till grabben att han ine behöver lyssna när jag muttrar, jag är sur, måste få vara sur, måste få skälla av mig och han behöver faktiskt inte lyssna, det gäller inte honom!! Så han tittar lite konstigt på mig, säger tvekande OK och pluggar in musiken i öronen. Klok kille det där!

Eftersom inte jag heller vill umgås med den sura, oresonliga mig, så tänkte jag att lite radio som sällskap kunde muntra upp. Och tänk, det var precis vad som hände! Finns det nån bättre humörshöjare än Rix MorronZoo?? Spela roll att mungiporna sakta men säkert krupit allt längre ner och vid det här laget slagit en hårdknut på sig själv, nånstans i trakterna av mina fotsulor eller att ettermyran i bröstet gjorde sitt bästa för att fortsätta sprida garvsyra omkring sig.

Snart sitter vi i bilen och skrattar ikapp - jag, ettermyran och mina sura mungipor! Förvånad plockar David ut pluggarna ur öronen och fattar ingenting! Inte jag heller, men stort tack till Lars Vegas Trio som räddade min dag med sin tolkning av Lasse Winnerbäcks "Om du lämnar mig nu"! Du hittar ljudklippet på http://www.rixfm.com/program/rix-morronzoo, välj ljudklipp så kan ni lyssna på hela inslaget med Lars Vegas Trio!

fredag 28 maj 2010

Trångt i korgen!

Hur många portisvalpar där det plats i en liten korg?

Med mycket vilja och en smula fantasi så lyckades tre få plats :)

MAAAAAAAAAAAAMMAAAAAAAAAAA!!

Skriket ekar in i sovrummet där jag Zorro och jag precis myst ihop oss i en boll under det varma duntäcket.

MAAAAAAAAAAAAMMAAAAA - mitt busskort är borta!

Sju sorger och åtta bedrövelser senare kan vi konstatera att inget busskort står att finna, inte heller hittar vi något av husets två respass. Så hej på ett tag, kennelmamman ska nu sadla om till busschaufför och köra grabben till Karlstad *gäsp*

Morgonröj på verandan

Golvet är moppat, nya tidningar på plats, valparna mätta och nöjda, mössen utsläppta och omruskade, det stora morgonröjet på verandan avklarat, solen skiner, fåglarna kvittrar och klockan närmar sig 7.30.

Tar med mig Zorro och myser i dubbelsängen en stun...uunnn.....zztun... zzz...zzz...

Möss!

Padda

Stilarna är många när maten serveras :)

torsdag 27 maj 2010

Jag har fått möss i huset!


Javisst, fem söta små möss har flyttat in, till valparnas stora förtjusning. Oj, så kul det kan vara att kasta runt, sno från brorsan, ha dragkamp om eller bara att ligga och snutta på. De är för söta! Valparna alltså, inte mössen! Eller ja, de är rätt gulliga de åxå, de är ju döda menar jag :) och framför allt - gjorda av plysch!!

För övrigt tänker jag gå och kojsa nu, dagen har varit lång, föregående natt var väldigt kort, hjärnan är gröt och spikmattan känns oerhört lockande just nu - mot sängen. Sweet dreams!

Att avsluta ett förhållande

Jag har känt ett tag att det började bli dax, det var lixom inte roligt att träffas längre. Han såg förresten inte så fräsch ut mer, inte som i början, med en rufsig kalufs och friska tag. Nej, nu på slutet var han ganska sunkig, desutom hade han börjat lukta illa.

Men det var inte så enkelt, jag kände att jag behövde träffa honom ofta just nu, vårt förhållande var inne i en intensiv period och utan honom skulle jag känna mig tom och vilse, dessutom få en massa extraarbete - alltså kunde jag inte bara kasta ut honom. Här krävdes planering.

Maken var nöjd med mitt beslut - han hade aldrig gillat honom, han tyckte att den jag hade innan var bättre! Så jag skred till verket. Hittade ett gäng som såg trevliga ut, spanade in, kollade frisyrer, kände och klämde lite för att hitta någon som motsvarade mina krav.

Nu står han här i mitt kök, lång och ståtligt med en härlig kalufs och en fräsch doft, alldeles ny och oförstörd - min nya mopp! Det är en fröjd att torka golven :)

onsdag 26 maj 2010

Ännu en dag!


Ojoj, nån måste ha mixtrat, inte bara med klockan utan med hela kalendern. Hur kan det annars vara möjligt att det redan är onsdag, på väg mot torsdag? Jag fattar ingenting, det var ju fredag alldeles nyss! Valparnas avresedag närmar sig med ilfart, det är bara en vecka kvar innan första valpen åker - HJÄÄÄLP!!!

tisdag 25 maj 2010

Ögonblicksbilder!


Alla dessa ögonblick som jag inte hinner dela med er förrän de passerat och nya är på väg. Som detta här ovanför som Amanda lyckades fånga på bild, fyra av valparna har klämt in sig i Zorros transportbur :)

...när Bruno mötte sin spegelbild för första gången - hur förvåningen fick honom att frysa till is för ett ögonblick innan nyfikenheten tog överhanden och han hälsade på sin kompis med den kalla nosen.

...när fem glada valpar skuttar runt i det höga gräset, så fulla av livslust och bus att benen inte bär och de tumlar runt i en stor hög.

...när jag satt på trappen,i några av de få solstrålarna som letade sig ner igår och Spike kom smygande, alldeles tyst smög han in under min arm och upp i mitt knä, för att förnöjsamt rulla ihop sig och somna.

...när Zorro & lilla Pyrola faktiskt leker med varandra en stund, Zorro som annars låter som ett lejon så fort en valp kommer i närheten. Men Pyrola har gett sig den på att hon ska charma honom. Med en dåres envishet befinner hon sig i hans närhet så ofta hon kan, på respektfullt avstånd men ändå nära.

...när Tippen och Pandora ger sig hän i leken med Zenia, glömska om storleksskillnaden men styrkta av att vara två brottar de ner henne på golvet och hon ger upp, sprattlar med alla fyra benen i vädret och låter valparna bita, klättra, klänga medan kennelmamman står intill och ler tills hon inser att tovorna i Zenias blir hennes problem och ingen annans...

Tippen sover skönt!

Godmorgon!

Gick in i sängkammaren nyss för att väcka herr chihuahua. Gissa om det såg frestande ut att bara få krypa ner bland täcken och kuddar och gosa en timme eller två. Men jag var ståndaktig. Istället ska jag ta mig i kragen - pyssla lite valpbilder och ta ett varv i duschen. Sen var det visst dax att bocka av lite saker på den berömda LISTAN, den jag betar av på dagarna men som automatisk återväxt över natten för att morgonen därpå verka dubbelt så lång - igen! Fattar inte.....

måndag 24 maj 2010

Valparna har slocknat!

Jag hoppar över bloggandet och smyger till sängs innan de vaknar igen :)

Sovdax!

Pyrola och Spike har klämt ner sig i Zorros korg.

söndag 23 maj 2010

Bildbomb!











Valputflykt!


Vi åkte till vårt badställe igår. Tyvärr hann vi inte filma när valparna mötte sjön för första gången - vi hade full sjå med att fiska upp de som druttade i. Och vilka var det - jo tjejerna såklart! Killarna var fegisar och vågade knappt doppa tassen :) Men alla verkade tycka om att vara på utflykt. Bilresan dit var sådär, men bilresan hem vaggade dem till sömns.

lördag 22 maj 2010

fredag 21 maj 2010

Morgonlur

Så här skönt kan det vara att sova morgonluren på verandan. Vi har regn och grått idag men det bekommer inte valparna alls, medan jag går runt och muttrar.

04.14

Våldsamt morgonpigg och extremt högljudd valp försöker övertyga hela Hagagatan om att klockorna går fel och JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO DEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEET ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR VISSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSST MOOOOOOOOOOOORGOOOOOOOOOOOOOOOOON!!!!!!!!

Efter en viss tvekan insåg Nillan att hon måste göra sin moderliga plikt trots den okristliga timman, men det räckte inte. Nu har jag sänt in det tunga gardet i form av lektanten Zenia. Hoppas hon orkar trötta ut dem så jag får sova ett par timmar till.

onsdag 19 maj 2010

Trött kennelmamma



4.30 vaknade av fiskmåsarna, de hade kollat fel på klockan med ca två timmar, 6.30 serveras frukosten! Nu var Nillan bussig nog att ge dem en slurk mjölk och med det tänkte jag att det skulle vara bra. Tog med storhundarna till sängkammaren för att blunda en stund till. Men nej, det tyckte inte fiskmåsarna, de sjäng serenad så det stor härliga till. LEEEEEEEEEKAAAAAAAAAA, vi vill LEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEKAAAAAAAAAAAAAAAAAAA. Jaha, så det vara bara att gå upp och leka det.

05.38 hade jag tröttat ut allihop utom en, som låg och kammade mitt hår med hjälp av tassar och tänder. Ganska behagligt tyckte jag som vid det här laget även tyckte att det var helt OK att att få ligga ner på ett stenhårt golv med en kudde som lämnade mycket övrigt att önska i form av doft och renhet, under huvudet.

05.59 smög jag iväg för att trilla ihop i min egen säng, väl medveten om att fiskmåsarna nog skulle vakna snart igen.

07.24 vaknade fiskmåsarna med besked, jag med om jag säger så!! Nu var det kris och paniiiiiiiik!!! Lätt yrvaken lyckades jag ändå få till lite käk åt dem, skicka sonen till skolan och hitta lite kläder att ha på mig. Insåg ju att det var lekdax, så jag öppnade dörren till verandan och släppte ut dem. Medan fiskmåsarna "flög" omkring som speedade illrar på tomten satt jag själv i en baden-badenstol och begrundade dagen. Det gick inte bra! Tankarna flöt iväg och tappade bort sig hela tiden, det var som att ha gröt i hjärnan och ögonen ville inte alls öppna sig igen när jag blinkat!

Tack och lov ringde det från ena sonens skola och då blev fart på kennelmamman igen. När det gäller barnen spelar det ingen roll hur mycket gröt jag hade i hjärnan alldeles nyss - plötsligt bara funkar det!

08.55 bar jag in valparna som alla slocknat under verandabordet. Själv slocknade jag i sängen under en stilla bön om att få åtminstone EN timmes ostörd sömn.

10.01 kan jag konstatera att gud hör bön! Gröten i hjärnan har övergått till välling och med det får jag låta nöjjas. Tänker låta mina tankar plaska runt som de vill i dag och presestera så lite som möjligt. Har bara ett protokoll som måste bli klart och det ska nog gå :)

tisdag 18 maj 2010

Uteliv!


Idag har valparna varit ute precis hela dagen. Vi försökte ta in dem en stund i eftermiddags men se, då blev de som skogstokiga och krävde högljutt att genast bli utsläppta igen. Själv har jag fotat och fotat. Lovar att ta tag i saken i morgon, ska belöna mig själv med det mellan varven eftersom jag ska skriva renskriva ett protokoll och då behövs en morot!

Nu sover de som urlakade sillar och det mina vänner, det ska jag göra åxå!

Tack

Det kom en blomma med blomsterbud förut, inget som händer varje dag direkt. Det var adresserat till Maria & Henrik Kåräng - gissa om vi blev fundersamma. Vad hade väl vi gjort för att förtjäna blomster?

Det visade sig att det fina blomarrangemanget kom från N & J som jag körde till flyggplatsen i Rygge för några veckor sen! Tack gulle ni för blommorna!!!

Lägesrapport!


Idag har det gått i ett, med valpar, möten, jobb och mer jobb och ett jämrans "akut"staket för att försöka rädda vår häck från grävande hundar.

Har inte orkat skänka portislägret en tanke förrän ikväll då jag blev uppmärksammad på att vi var med i tidningen. Känner att jag skulle behöva en dag ledigt, bort från valpar, post, god man-uppdrag och den stora tvätthögen som hugger efter mig när jag går förbi! Syster Yster påminde mig om att vi har en dag på SPA att ta ut - imorgon ska jag ta fram kalendern och se hur snabbt vi kan få till den dagen. Undrar vad jag behöver muta Ewa med för att hon ska komma hit och vara kennelflicka igen.... *funderar*

Valparna är tokunderbara - jag älskar varenda sekund, utom när de biter mig och när de väcker mig för att de ska ha mat, jag är ju så morgontrött så jag tycker att 6.30 är okristligt tidigt. I synnerhet som det handlar om att vakna av en flock skränande fiskmåsar med sylvassa huggtänder och en valphage som måste städas. Men annars älskar jag varenda sekund. Det händer så mycket nu. I morse blev tex Spiken kung - utbrytarkung! Han lyckades klättra över grinden till valphagen. Nu är den inte så värst hög, men hittills har den varit tillräckligt för att stoppa valparna.

Spiken undrar ni,vem är det? Jo, Snape blev Spike (engelskt uttal), blev Spikeman, blev Spiken :) Kärt barn har många namn ni vet!

Valparna har varit mycket ute idag, redan 8.20 lyfte jag ut dem i trädgården opch sen härjade de loss i över en timme innan de kröp inunder bordet på verandan och tog en tupplur. Efter det har vi hunnit med ett antal vändor in och ut igen! Spike har kommit på att bakom galler inte är kul, i synnerhet som han precis lärt sig att rymma när elaka mamman raskt byggde på en våning till!!!! Då han inte tar sig ut tar han istället ton, o jisses va han pratar... Ingen kan stå emot hans svada, han får raskt en människokompis i hagen eller lite extra privilegier som att följa med matte ut och spika staket!!

Nu sover i vart fall alla skönt och det ska jag med göra! Sweet dreams!

måndag 17 maj 2010

Sjövilda kullen


4 veckor gamla!

Värmlands Folkblad skriver om portislägret!

Mötte en granne som läst om mig i tidningen! ???? tänkte jag men så visar det sig att Värmlands Folkblad skriver om portislägret i dagens nummer!!!! Medans ni kollar det ska jag fortsätta spika staket, valparna äter upp mina blommor och de stora gräver upp mina buskar! Rädda det som räddas kan!

VF.se - Värmlands Folkblad

Allt blev inte riktigt rätt och tyvärr blev det inget foto på en lejonklippt portis - men det blev en artikel - kul!!!

Förmiddagslur

söndag 16 maj 2010

Slut i rutan!

Nu är Kårängskan slut i rutan - helgen har varit sååå intensiv :) Gissa om jag kommer att somna ovaggad ikväll?

Kennelflickan!

Jag måste ju såklart skicka en stor och varm kram till min "kennelflicka", tillika Nillans matte, Ewa som under två dagar tagit över kommandot i valplådan! Tack vare dig Ewa kunde jag lugnt basa över lägret, i förvissning om att du tog hand om alla de fyrbenta därhemma!

En underbar & intensiv helg!

Portislägret är till ända - tacka alla underbara för att ni kommer och gör lägret till vad det är! Stort tack åxå till er som hjälpt till på ett eller annat sätt, med tipsfrågor, sponsring, försäljning, agility, transport, städ - ja vad som än behöver göras så finns det alltid en glad hjälpande portismänniska till hands! Ni är alla BÄÄÄÄÄÄST!!!!

När lägret var slut och bilen packad visade det sig att jag hade mer grejjer med mig hem än när jag kom - hur detta nu gick till? Det var ju inte så att jag skopade hem alla vinster, det var det andra som stod för ;)

På vägen hem mötte jag upp valpköpare från Norge, vilka raskt förpassades till valplådan när vi kom hem, inget de protesterade mot :) Några timmar senare har de nu begett sig hemåt och jag har påbörjat efterarbetet med lägret. Nu ska lagret inventeras och dagarna sammanfattas! Ett par timmar jobb återstår fortfarande - men det är värt varenda minut av slit när jag ser alla glada miner hos lägerdeltagarna.

Bruno!

fredag 14 maj 2010

Lägerfredag!

Idag är dagen då allt ska fixas som inte fixats förut. Jag ligger bra till tycker jag, det verkar som om jag har koll på det mesta. Nu återstår några utskrifter och ett oplanerat besök på Palle Media för att hämta grejjer åt shopen. Tänkte även hinna med att bada Nillan innan jag beger mig till Hammarö för att förebereda inför morgondagen!

Jag kan inte lova sol i helgen - tyvärr, men det kommer att bli varmt enligt alla vädertjänster som jag besökt och tro mig, det är många! De flesta säger att det kommer bli molnigt, några säger lite regn, andra säger inget regn, nån säger faktiskt att det kan bli lite sol på söndag eftermiddag!

Tänk om jag hade ett jobb där man fick betalt för att ha fel - det vore ju fantastiskt! "Ops- jag räknade visst fel på kommunens budget, vi går inte alls plus, vi kommer att gå back tio miljoner, så synd. Jaja, så är livet!" och så går jag vidare med en axelryckning och jobbet i behåll. Nu jobbar jag ju inte med pengar alls och tur är ju det :)

Dax att lämna valphagen en stund och ta tag i saker. De har busat med mig, med Zenia och med Nillan, så nu sover de sött. Om bloggen står still några dagar nu så beror det alltså på att portislägret börjar i morgon och för den som har missat det så håller vi till på Hammarö BK - välkommen att ta en titt på våra härliga hundar - eller delta om du har en egen portis!

torsdag 13 maj 2010

Godnatt!

Zenia tar sitt uppdrag som nanny på största allvar - det gör inte valparna ;) Här är det Bruno som gör sitt bästa för att bita Zenia i tungan när hon försöker tvätta honom!
Valparna blir bara busigare för varje dag som går och lekstunderna allt vildare. Pyrola har hittat på eget bus!

onsdag 12 maj 2010

Bilder med förhinder


Ojoj, vilka busfrön som har flyttat in. Att försöka fotografera är ett äventyr - bilderna blir bara ett enda sudd eller så ser de ut som den ovan. Förut hängde tre av dem i kameraremmen, det blir inte så värst bra bilder då vill jag lova :)

måndag 10 maj 2010

Tjejbesök, lägeryra & valpar!

Zorros fästmö Pralina var här på besök idag - kuuuuul!

Det drar ihop sig till portisläger, årets största händelse i portisvärlden, enligt mig! Till helgen samlas ca hundra personer och ett 60-tal hundar på Hammarö BK för att under två dagar njuta portisliv. Vi ska bland annat prova på agility, rallylydnad och det nya för i år - weight pull. Gissa om det ska bli spännande. Sen ska vi förstås fika och prata portis med gamla och nya vänner. Det ska bli så kul! Vill du veta mer så fråga på!

Eftersom det är jag som drar i trådarna är jag lite lägerupptagen just nu, så ni får ha tålamod med mig. Några valpbilder ska jag dock hinna peta in.