fredag 19 februari 2010

Snö, vänner, valpköpare & saknad!

Ute snöar det, stora vackra vita flingor singlar ner. Hundarna och jag tycker att det är underbart. Maken är inte lika begeistrad dock, han plockade fram cykeln häromdagen när asfalten gick att skymta. Nu är det vitt, vitt och snorhalt! För i Forshaga kommun plogar man inte så länge det snöar och snöar gör det - hela tiden!

Idag har jag pratat med två olika vänner på telefon. Olika vänner på det sättet att de befinner sig på helt olika ställen i livet, men åxå för att de har helt olika platser i mitt liv - men ändå väldigt värdefulla platser. Jag har lätt att "glömma bort" mina vänner när livet rullar på eller som nu, när det varit kämpigt en tid. Då är det bra att få en påminnelse om att det finns styrka att hämta därute :) Tack för det R & A!!

Telefonen ringer åxå av andra anledningar just nu - valpar!! Det är så himla kul med alla dessa samtal från valpintressenter. En del är nya på rasen och har massor av frågor, andra har läst på massor och vet otroligt mycket, mer än jag visste när jag skaffade min första portis för snart åtta år sen. En del har stora ambitioner med sin hund, andra mer blygsamma. Gemensamt för alla är den positiva nyfikenheten på rasen - jag tycker det är så roligt!! För min del innebär det nya kontakter, en del av dem kommer att leda till långvarig kontakt och god vänskap, andra försvinner bort. Några kommer att köpa valp från mig, andra inte, men alla hjälper mig att bli en ännu bättre uppfödare, för jag lär mig hela tiden nya saker! Detta är det bästa med att vara uppfödare - utmaningen att finnas där för de som är intresserade av rasen!! Underbart!

Ikväll har jag dragit igång en cirkel, SKK's uppfödarutbildning. Jag började den för några år sen, men har några delar kvar att gå. Så varför inte dra igång en cirkel på hemmaplan istället för att resa till Karlstad eller Filipstad? Sagt och gjort, nu är vi ett glatt gäng på sju personer som ska träffas framöver och dela med oss av egna erfarenheter, skratta, fika och lägga våra pannor i djupa veck inför klurigheterna med hundars anatomi, foderstatusar och genetikens lagar. Jag ser fram emot många roliga och lärorika kvällar!

Intill mig i soffan sover Zorro & Zenia. Hade Rajja levt hade hon legat närmst, möjligen hade Zorro försökt att smyga mellan, likt en fjäder som liksom bara råkar landa där den gör. Oftast accepterade Rajja det och lät honom ligga nära nära, kanske på hennes lår eller rygg, lutad mot mig. Ibland blev hon sur och reste sig med en protesterande suck, för att rulla ihop sig i andra änden av soffan. Jag saknar henne så!

Här är Rajja dräktig med sin tredje kull, den med Nillan i.

Rajja med sina valpar, september 2006.

Så här såg Nillan ut som valp. Tänk att hon ska bli mamma själv nu, tiden går fort!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar