måndag 28 mars 2011

En dag på Solstaden

Myrna har varit lite låg de senaste dagarna och jag trodde det var valpningen som börjat. Men timmarna har gått och inga valpar har kommit. I morse ville hon inte resa sig, jag fick bära ut henne för att göra morgonkissen, väl ute var hon ovillig att gå och ville bli uppburen. Mat smakade inte och hela vovven slokade så jag ringde min veterinärklinik Solstaden och frågade om jag fick komma in med henne.

 
Det visade sig att Myrna låg lågt i socker och i kalcium så hon fick dropp för att bättra på värdena. Myrna visade återigen vilket underbart temperament hon har. Alla veterinärer, sköterskor och nålstick hälsades med  samma upphöjda lugn som hon alltid har, ingen oro här inte.

Sen fick vi åka hem på permission ett par timmar, vilket passade mig alldeles utmärkt för vid det laget var jag omåttligt hungrig. Hann inte få i mig nån mat innan jag åkte in med Myran så den synnerligen sena brunchen var efterlängtad. Myrna var nöjd med att komma hem, hon tog en liten promenad i trädgården innan hon kröp upp i valplådan och sov. Lite mat hann hon åxå med att äta - ett mycket gott tecken!

Åter till Solstaden där Myrnas värden återigen mättes. Man var nöjd med sockervärdet men inte kalciumet. För att utesluta att Myrna går med små värkar på grund av en felliggande valp så blev det röntgen. Bilden är inte den bästa, jag tog den med mobil mot deras dataskärm, men det syns klart och tydligt sex valpar!! Inte undra på att lilla gumman är så tjock. Det är åxå en del av förklaringen till det låga kalciumvärdet, det kostar på att "försörja" så många valpar.
Till sist blev det ytterligare en påse kalcium innan vi slutligen tilläts åka hem. Nu väntar vi bara på att Myrnas kropp ska tillgodogöra sig allt kalcium och att valpningen startar av sig själv. Håll tummarna för oss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar