torsdag 31 mars 2011

Rapport från kommandocentral Valplåda!

Jag har nyss insett en sak, jag kommer inte att komma från Valplådan förrän sommaren är över, om allt går som planerat. Då måste jag ju fundera en stund - hur sjutton tänkte jag?? Två kullar direkt efter varandra? Härligt, portisvalparna som förhoppningsvis föds i början av juni får helt enkelt följa med mig till sommarstugan och lära sig bada på stört :) Chikullen får nöja sig med nån enstaka tur till stugan, i övrigt blir det trädgården som gäller, vilken i sig är stor nog för en liten vavvavalp! Om jag gör i ordning fågelbadet så får de en egen sjö. Jag längtar redan efter att de ska bli så stora att det är dax för upptäcksfärder, få saker är så charmiga som valpar på utflykt.

De enda utflykterna som sker just nu är när jag följer med Myrna ut på en otroligt snabb kissrunda i trädgården. Fort, fort ska det kissas och sen snabbt in till bäbisarna igen. Myrna är mycket mån om valparna, hon tvättar och putsar, slickar och duttar. Däremellan slappar hon medan valparna oförtrutet fortsätter att dia.
Zorro har ledsnat för längesen, han tycker att dessa små underverk han åstadkommit är totalt värdelösa - de går ju inte att använda till nåt! Ligger bara och smackar och smaskar - urtråkigt!! Inte är Zenia hemma så han har ingen att jucka på. Ja, du läste rätt! Zenia är på väg in i löp, det vet vi, för då börjar Zorro jucka på henne, gärna på hennes hals. (Om han bara insåg hur fånig han ser ut så skulle han sluta bums. Men Zenia som är en mycket mild och tålmodig tjej skulle aldrig såra Zorros känslor genom att avslöja hur fel ute han är!) Ja, nu har ju Zenia åkt på semester vilket hon tycker är tokbra, för där har hon en egen soffa att sova i och en jättestor trädgård, full av nya dofter. Kompisen Disa är lugn och trevlig och så får hon ut och springa med extramatte - kan det bli bättre?  Fast Zorro hävdar bestämt att det är tokobra och förresten, kunde inte han fått åka med, två tjejer att jucka på är ju dubbelt så bra!

-Jaja, suckar jag, men nu ska du stanna hemma med matte, lite gos hinner du ju att få.
-Inte nog svarar Zorro, vänder ryggen till och slår en drill mot min dataväska.
Jag funderar på allvar att slå en knut på hans snopp!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar