söndag 30 oktober 2011

Moltass

I torsdags tittade Moltass förbi och fick klorna klippta :) Det gick fint - efter en lååång stunds övertalning och många små kycklingbitar...

torsdag 27 oktober 2011

Rapporterna duggar tätt!

Kaxiga kullen härjar runt om i stugorna i Sverige och jag får stadigt små rapporter från dem. Det verkar som om de börjar få fason på sina familjer, små promenader i tid och otid, ben, grenar och mattes skor att tugga på, nån har även en viss förkärlek för näsor har jag förstått och matte offrar sig villigt (?).  Skämt åsido - jag är så glad att få höra från er. Pussa era raringar och fortsätt att maila och messa!!
Sintra sitter fint!
Bonnie är nytrimmad och fin!

Mamma Zenia hälsar på hemma hos Zelda

onsdag 26 oktober 2011

Snälla tomten...

i år önskar jag mig en massagestol, när jag nu inte kan få en egen massör....

söndag 23 oktober 2011

Zelda - raring på tillväxt!

Vildnos Kaxiga Korora, eller Zelda som hon kallas, kom på besök för att få nos och rumpa klippt. Det är en glädje att ha sin foderfamilj så nära, Karlstad ligger bara ca 20 minuter härifrån och då kan man ha nära kontakt. Zelda är en söt tik som på bästa sätt sysselsätter sin familj med diverse upptåg.

Vi passade såklart på att träna lite stå, tanken är ju att det ska bli en och annan utställning framöver.

Puss på dig Jennifer!!

Nyklippt nos :)

lördag 22 oktober 2011

En lördag som ingen annan!

Så styrde jag kosan mot Nora - äntligen. I Nora finns min vän Ingla, min tredje hjärnhalva och vän sen 1900-kallt, tillika mamma till mitt gudbarn Solena. Tiden och orken räcker inte till allt jag vill, därför var den här turen efterlängtad av mer än ett skäl. Och tänk vilken dag vi fick!! Jag hämtade upp en sliten men tapper Ingla vid 13-tiden och sen bilade vi runt, under idel prat i många timmar. Första stoppet var vid Min Skattkammare.

En liten pärla nånstans ute på landet mellan Nora och Örebro - jag tycker absolut att du ska åka dit om du har vägarna förbi. Många vackra saker, en hel del av dem är tillverkade av Kicki som driver butiken. Ett tips - hennes tavlor är UNDERBARA!! Nästa år ska jag dit på sommaren för då kan man ta en fika i denna vackra paviljong!

Den här fina stolen stod intill ett träd. Jag satte Bolla på den för att även hon skulle få vara med på foto, hon fick nämligen följa med på turen, men se det gillade hon inte, skogsstol eller inte. Men visst är den läcker...

Därefter bar det av till ett annat av Inglas favoritställen nämligen handelsträdgården Tant Grön, åxå på landet nånstans mellan Nora & Örebro (jo, jag körde bilen men det betyder inte att jag har nåt som helst lokalsinne eller hur?? Ingla satt ju intill och guidade")

Här fanns ett litet krypin där vi kunde ta en fika bland blommor och blader.

Och tänk, just idag hade de tårtprovning. Bye-bye LCHF :)

Med värsta sockerkicken rusande i kroppen for vi vidare till Mariebergs köpcenter, där vi efter en stund åt en god middag, allt under prat, prat och mer prat. Vid 19-tiden lämnade jag av bästa Ingla, i Nora igen. Anar att hon hade skavsår i öronen vid det laget.

Tack för att du tog dig orken med mig en hel dag - stor kram!!

torsdag 20 oktober 2011

Trassel

Så här kan det se ut när jag rastar hundarna. Chitikarna sitter ihop med dubbelknut på sina koppel och hanarna likadant, medan Zenia får ha sitt eget. Det är ett himla snurrande och trasslande på de små, men detta är vad som funkar bäst.

Zorro och Myrna har för övrigt blivit hemförlovade från Lillerud, istället har Zenia flyttat dit på veckorna, så nu är det bara små råttor kring fötterna på mig.

onsdag 19 oktober 2011

Nu förstår jag varför!

Nu vet jag varför det står en skylt på mitt Ica med texten: "Smöret tyvärr slut. Det råder stor smörbrist i hela landet".
Det beror på att allt smör ligger i mejeridiskarna i Stockholm!!!

söndag 16 oktober 2011

Tittut

Fick minsann träffa lilla Zorin när jag var i Stockholm, först busade han så vilt att det bara blev suddiga bilder, sen när han äntligen låg still gömde han sig. Han låter hälsa att han har det underbart bra i storstan!!

tisdag 11 oktober 2011

Bloggpaus

Ber om ursäkt för att det stått still på bloggen. Har varit på utbildning i Stocholm i en vecka. Fantastisk utbildning, men oj så trött jag blev!!!! Du kan läsa mer på SE-utbildningen

måndag 10 oktober 2011

Zorin har flyttat

Så kom då dagen vi väntat med bävan på. Älskade Zorin har gett sig ut på egna äventyr i Storstaden Stockholm och tomrummet är stort efter honom. Jag önskar familjen Nyman-Gartner en stort lycka till!!! Jag kommer och hälsar på fortare än ni anar ;)

Men innan det var dax att resa hann Zenia och Zorin med ett rejält bus på verandan!

Underbart söta är de, när de tumlar runt!!

Men till sist var det inget mer att be för - dax att pussa mamma farväl och åka till nya familjen!! Med tårar i ögonen såg jag dem resa och kunde därmed konstatera att alla underbara Kaxiga valpar har hittat hem!!!!

lördag 1 oktober 2011

Hjälp - jag är med valp!

Nu har alla valpar rest.... utom Zorin! Och det slår mig med all kraft att jag är med valp. Med chihuahuorna som blev kvar hemma på "övertid" var det inte samma sak, de var så små att trädgården var ett äventyr varje gång de kom ut och de var så många att de roade varandra när jag gjorde annat. Men en Zorin tar plats och tycker att livet är tråkigt utan jämnbördiga lekkamrater, en Zorin talar med hög röst om att nu, nunu, NU NU NU NUNUNUN NUUUUUUUUUUUUUU ska vi busa, kissa, äta och jag har bara att böja mig för hans vilja. Han är underbar!!!!

En valp till bor det ju hemma - lilla Bolla! Sex månader gammal och knappa två kilo tung har hon den här veckan styrt och ställt med de tre portisvalparna! Trots sin litenhet har det varit hon som bestämmer men på slutet har det bitvis varit tufft. Det kommer nog att bli strider nu när Zorin inte kan busa av sig med lika tunga kompisar utan rammar lilla Bolla, som bara väger en tredjedel så mycket. Hon blir så jätte-jävla-skitarg när valparna springer på henne så det ska nog gå bra :) Med ilska kommer man långt - Zorin lär få huka sig!! 

Men nu mina vänner, nu lockar sängen. Det har varit en lång och intensiv vecka och en lång och intensiv dag så skallen kokar. Sorg och glädje har mixats i eftermiddag, när mina små älsklingar rest ifrån mig mot egna äventyr, det är som det ska vara men trött blir jag. Sov gott!!