onsdag 18 februari 2009

Anatomikurs med Gerard O'Shea - Del 2


Efter att vi alla installerat oss var det dax för avresa till Öknaskolan där Anatomikursen skulle hållas. Zorro fick följa med och hålla koll på oss, vilket han gärna gjorde, han är den mest översociala chihuahua jag stött på!

Vi var ett stort och glatt gäng som slöt upp för att lära oss mer om hur hundar ser ut inuti. De allra flesta portisägare, flertalet även gamla bekanta och sånt är alltid kul. Men det fanns även nya ansikten med i gruppen, några rottisägare tex. Föreläsaren - Gerard O'Shea - är en varm, underfundig, påläst och mycket underhållande person. Om du får chansen att gå på en kurs/föreläsning med honom så ta den!! Du kommer garanterat ha skoj, samtidigt som du får lära dig mycket matnyttigt.

Vi höll på till sent fram på kvällen, men vad gjorde det? Invecklad anatomi, skratt, godis, demonstrationer, mer skratt, mer godis & fika på det och så lite mer anatomi!!! Hjärnan snurrade rejält när vi styrde kosan hemåt för kvällen. Och som den vuxna och ansvarstagande kvinna jag är lyssnade jag på den överbelastade hjärnan och dök rakt ner i sängen när jag kom hem vid 22-tiden - NOT!!!! Naturligtvis blev det hundpromenad, kvällsfika och nattliga samtal tills ögonen gick i kors!

Lördagen och söndagen följde samma mönster. Mycket fakta, blandat med mycket skratt, god mat, onödigt godis och oerhört trevligt. Vad vi lärde oss - jaa du, det kan jag knappast sammanfatta här - gå en kurs för Gerard O'Shea vet jag ;) Men så mycket kan jag avslöja att på söndag fick vi beskriva varandras hundar (OBS! Inte bedömma - BESKRIVA!) och det var inte helt lätt men mycket lärorikt. Vi var tio personer i min grupp och det tog oss 40-45 minuter att beskriva första hunden, som för övrigt var Zorro. Betänk hur kort tid en domare har på sig på en utställning!

När kursen var slut och det var dax att resa hem var det tre trötta individer som nätt och jämt hann med tåget från Södertälje. Resan hem var lugn, väldigt lugn och jag kunde ägna mig åt att summera helgen. Underbart kul, nyttigt lärorik, för lite sömn, för lite tid för umgänge med goda vännerna men helt klart väl värt varenda krona!!

P.S. Undrar du hur Zenia tog sig uppför den hemska hundätande rulltrappan? Haha, hennes uppfödare Maria fick såklart bära henne!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar