söndag 12 december 2010

Tomten kom tidigt i år!!

Inte till mig men till Marita! Helt oplanerat och mycket oväntat födde hennes tik Voxan en kull valpar i natt! Voxan är avkomma till min Rajja och kullsyster med Nillan och som hennes uppfödare fick jag förmånen att åka till Marita och fungera som bollplank i denna nya, ovana situation.

Voxan är en positiv och trygg tik och det märktes väl idag. Trots den nya situationen så tog hon det lugnt och när valparna fått dia sov hon gott medan jag och Marita satt vid sidan av bädden och pratade om praktiska saker som valplådor och utfodring. Att ha valpar är mysigt, men det bär åxå med sig mycket extraarbete och det är en hel del att tänka på.
Pappa till valparna är Miro, som åxå bor i familjen. Han är kemiskt kastrerad sen flera år tillbax, vilket alltså inte är nån garanti för att parning med valpar som resultat inte kan ske. Något att tänka på!!

Fler besök hos sötnosarna i valplådan, med foton utlovas! Inte kan jag hålla mig borta när det luktar puppis :) 

Jag önskar Marita och hennes familj lycka till med valplivet!

1 kommentar:

  1. Hallå!!
    Jag ser ljusa, vita ulliga trasselsuddar. MER BILDER SNARAST!!!!

    jag ska inte ha hund nu jag ska inte ha hund nu jag ska inte ha hund nu jag ska inte ha hund nu jag ska inte ha hund nu jag ska inte ha hund nu jag ska inte ha hund nu

    SvaraRadera