lördag 26 februari 2011

Sovmorgon - not! hos cirkus Kåräng

Sovmorgon för mig, det är inte nödvändigtvis att sova halva dagen. Nej, det handlar mer om att få vakna i lugn och ro, i min egen takt när jag själv har bestämt! Det händer sällan!!

Varje andetag, varje rörelse övervakas och registreras nogsamt av fyra hundar. Enligt de två stora kan jag inte vakna fort nog och de gör sitt bästa för att se till att jag ska veta att de minsann vet att jag är vaken. I samma ögonblick som jag börjar lämna sömntillståndet så sitter de i givakt intill min säng. Så lång är allt gott och väl, men sen börjar eländet - de kopplar på ljudeffekterna.

Det är ju SÅ roligt att matte vaknar så man måste låta. Svansarna går som propellrer - DUNK; DUNK;DUNK i väggen, i golvet, i sängramen och strax därpå börjar morgonserenaden; PIP PIP, GNISSEL,PIIIIPPIIIP, MOFF,PIPGNISSEL, MOOOOOFFGNISSELPIP!   Jag tror att de genom dessa ljusa, pipiga toner förklarar sin lycka och sin glädje över att jag vaknar även denna morgon!

Själv stoppar jag huvudet under täcket och suckar....

....men vänta nu, där finns de två små! De övervakar åxå, men det är för att slippa gå upp. (Behöver jag säga att det är hundar helt i min smak!!!!! ) Å andra sidan - när jag nu irriterat stoppar huvudet under täcket för att försöka fly morgonserenaden så märker de att jag är upprörd och gör sitt bästa för att trösta mig - SLICKSLICKKRAFS, SLICK, SLICK - inte vara ledsen matte, här får du en puss till... och en i örat... och en på munnen och en till...

Jag kapitulerar och startar dagen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar