söndag 10 januari 2010

Mera vinter!
Nyligen hemkommen från kvällsrundan med hundarna - en underbar kall vinterkväll. En tyst vinterkväll höll jag på att säga men det stämmer inte , tystnaden hörs inte för allt knarr under skorna :) Jag har senaste månaden återupptäckt vintern, hur härlig den är!!

Ikväll bylsade jag i vanlig ordning på mig överdragsbrallor, dunjacka, halsduk & pälsmössa innan jag gav mig ut. Hinner gå 50 meter innan jag förstår att jag klätt mig för VARMT!! Tänker att kylan nog har släppt sitt grepp nu, det kan ju knappast vara kallare än .. säg -9? Öppnar jackan lite, lättar på halsduken och njuter vidare i vinternatten. När jag kommer hem kan jag mycket förvånad konstatera att temperaturen ligger på -17 grader. Visst är det otroligt vad man vänjer sig! Hoppas den här kylan håller i sig länge, det vore underbart med 5-10 minusgrader fram till mars! Mycket hellre det än slask och mörkt och trist!

Idag har vi haft besök av Rajjabarnet Sela. Hon påminner en del om Rajja, leker precis som henne. När de fick räjsa loss i skogen blev Zenia alldeles chockad och gömde sig bakom mina ben. När vi gått färdigt vår promenad och släppte ihop dem i trädgården var hon desto tuffare. Det är som jag sagt förut - hon trivs bäst på hemmaplan.

Det är alltid lika roligt att träffa de "egenuppfödda" valparna igen. Tack för titten Peter & Sela!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar