onsdag 29 september 2010

Upplysningsvis

kan jag berätta att i min familj kallas de här för cykelflärpar :)

lördag 25 september 2010

Läget under kontroll!

Vi blev allt hemsläppta till sist, runt 20.30 igår, Viggo och jag. Vi var båda rejält hungriga och slitna, men lättade över att det inte blev nån operation. Viggos sänka hade sjunkit till sju och han hade ingen feber, så de blåste faran över. Idag är han vid gott mod men det ömmar fortfarande en del i magen, speciellt i blindtarmstrakten. Vi håller fortsatt koll!

Ute ösregnar det, jag har tröstat mig genom att titta på bilder från Amorgos och drömma mig tillbax till solen och värmen. Strax ska jag hoppa  i bingen och sova, i morgon väntar en dag som speaker på Forshaga Brukshundklubbs Agilitytävling. Jag har aldrig gjort det förut så det kan gå hur som helst. Håll tummarna för mig

fredag 24 september 2010

Bröllopsdag

Idag har Mannen och jag varit gifta i 16 år. Jag var så ivrig att fira den dagen att jag gratulerade oss på Facebook redan igår. Men det är alltså idag som är den rätta dagen!

Nu kan man tycka att jag borde pryda bloggen med en mer romantisk bild just idag, men se det går inte. För Mannen befinner sig hemma med hundar och övriga barn medan Viggo och jag tillbringar tiden på akuten, med en ond blindtarm. Just nu har vi varit här i 4 timmar, sonen har inte ätit sen 9.30 i morse och han börjar bli ganska retlig vill jag lova.

Vi får väl se hur och NÄR det här slutar. Tjipp

torsdag 23 september 2010

(H)underbart!!


OK Go - White Knuckles

(H)underbar video i dubbel bemärkelse. Åtminstone jag blir inspirerad. Dessvärre kan jag inte få Zorro att utföra den enklaste konst så det kan bli svårt. Å andra sidan är han rätt duktig på Agility så det kanske kan gå ändå. Zenia däremot ligger nog bra till, hon gillar att trixa, bara hon får godis :)

måndag 20 september 2010

Chihuahuor & annat

Idag har jag varit hos Pia & Amanda, kennel Madame Biccabo's och snuttat lite valpar. Mmmmmm...mmmmysigt!

Visst är de bedårande? Det är svårt att inte ha med sig en eller annan hem :)

Frampå kvällen kom hösten på allvar. Amanda fick övningsköra i regn och rusk. Det gick bra ändå - kolla den snygga fickparkeringen :)


Kvällens hundpromenad fick ske med regnställ, kängor och vantar samt reflexvästar på samtliga. Bäst jag gick där i rusket kom jag att tänka på den härliga sommaren som varit, så därför bjussar jag på lite sommarbilder. Fast jag börjar med några jag tagit nyligen, de känns rätt somriga trots att de är tagna i september.

De här är bilderna tog jag en kväll när bara Zorro och jag gick cykelbanan bortåt Deje till. Det var så otroligt mycket smultron längs vägen, helt underbart att se, men ack så svårt att fotografera. Ska den som ger sig tänkte jag och knäppte några bilder till. Jag kan tillägga att Zorro mer än gärna åt dem. Inte bilderna alltså, utan smultronen *skrattar*

Midsommar 2010. Vi var på Torsö och hade det trevligt! Lyckades fånga lite midsommarlycka med kameran!!

söndag 19 september 2010

Hundpromenad runt Sörtjärn

Matilda

Äntligen fick vi träffa underverket och visst är hon precis så söt som hennes mor & far lät påskina per telefon ;)

lördag 18 september 2010

Bevis

Jag lovade ju bildbevis. Inte för att det är så mycket att skryta med, fyra träff av fem, men lite stolt känner jag mig allt som provade på. Och vem vet, kanske blir det en fortsättning framöver.








Nån som redan bestämt sig för att fortsätta är Viggo :)
Och ja, innan jag tar fotot är vapnet är inte bara oladdat utan slutstycket är bortplockat, vilket faktiskt går att se om man tittar noga.

fredag 17 september 2010

Fredagsnöje!

Jag har det väldigt förnöjsamt i min soffa, att jag ser bister ut beror på att Mannen försöker fixa min telefon och det inte går så bra. Men nu är jag lycklig - tror jag - för Mannen har fixelitrixat en del och nu är telefonen som ny. Vilket innebär att jag inte känner igen mig alls.... så, bara att börja om alltså, personifiera var det!!

torsdag 16 september 2010

Träffade inga vänner

men väl en måltavla. Fyra av fem skott träffade den lilla, lilla måltavlan långt därute på planen - jag är mäkta stolt över mig själv :) Fotobevis kommer så fort jag orkar ladda ur mobilen. Just nu vägrar den maila upp bilder igen...

Hundarna var med, vi blev avsläppta 2,5 kilometer från skjutbanan. En härlig grusväg som innebar massor av nya dofter och möte med hästar, jättekul tyckte jyckarna. Att det small lite vid skjutbanan var dock inget att bry sig om. Skönt att se - att de inte är skottberörda alltså!

Tveksamt?

Mannen erbjöd mig just att följa med till skjutbanan för att se om jag kunde träffa några nya vänner.... Jag vet inte jag, det låter lite riskfyllt ;)

onsdag 15 september 2010

Från den härliga hundpromenaden igår!

Vackert!

Från balkongen, taget med mobilen på panoramaläge, därav den lilla skarven på regnbågen!

Behöver jag säga at Mannen fixat mailen på telefonen? Men det krånglande minnet fortsätter att gäcka oss. Tips mottages tacksamt!

Krånglar

Tekniken krånglar med mig och jag blir gaaaaaaaaaaaaaalen. Igår var det datorn, idag är det mobilen :( Den påstår att telefonminnet är fullt, trots att jag tömt det på alt jag överhuvudtaget kan hitta. Sen vägrar den skicka mail eller för den delen hämta mail. Vilket innebär att jag inte kan maila bilder till bloggen och hur surt är inte det? Jag hinner tappa både sugen och minnet innan jag hunnit ladda ur bilderna via sladd. Nu jobbar maken på att fixa tekniken - vad skulle jag ta mig till utan honom! Puss vännen!

Stefan Sauk - Mitt namn är Cancer


Det sägs många kloka saker här - ta dig tid att lyssna och fundera en stund!

tisdag 14 september 2010

Pest & BÄST

GAAAH! Min inkorg på mailen har tömt sig själv, plötsligt fanns bara tre mail kvar. Tur att jag gift mig med inte bara världens bästa kock utan åxå världens bästa datameckare. Lite klick här och ett eller annat tryck där så hade han raskt återställt min mail så som den såg ut i morse. Älskade underbara man

Men nu ska jag inte sitta här och skriva om hur underbar han är, han kan ju bli odräglig!

söndag 12 september 2010

Livsnjutare no.1

Min lilla raring gillar att mysa! Fast just nu ligger han i mitt knä av en alldeles speciell anledning - dumma jag klippte honom i en pulpa förut och det vill inte sluta blöda. Så nu har jag behandlat med järnsulfat och platsliggning i mitt knä, kryddat med massor av kli på magen!

Tidigare ikväll tog jag med mig hundarna och  åkte till brukshundklubben, vi tyckte det var dax för lite agility och så fick det bli. Nu är vi alla trötta och nöjda!

Fynd

Den här bilden tog jag häromdagen när vi var på skogspromenad och Zorro gjorde ett mystiskt fynd, värt att undersöka lite närmre!

Vardagsliv

Sen jag kom hem från Grekland har det varit full fart. Möten, jobb, post, mail, planering, fundering och såklart sjuka barn. Barn och barn förresten, minstingen har ju passerat elva, dax att tänka om och kalla dem för ungdomar kanske?

Minstingen i släkten är ju numera lilljänta Jarmander-Kåräng som föddes i fredags eftermiddag. Henrik kan numera stolt titulera sig som morbror vilket innebär att jag hänger på som moster och barnen har alltså fått sig en liten kusin till. Åh, så roligt att få en bäbis på våra släktträffar igen, synd bara att det är så långt till Örebro. Å andra sidan kanske det är tur för de nyblivna föräldrarna - nu blir det ju en sort naturlig gräns för hur mycket jag kan besöka dem :)  Jag är ju våldsamt förtjust i bäbisar, som många av er vet. Lyckan när vi var i Grekland var ju att få umgås med Karma, som jag för övrigt saknar jättemycket nu - gullungen!!

lördag 11 september 2010

Grattis på födelsedagen, älskling!

Idag firar vi Henriks födelsedag här hemma, det är skönt med nåt roligt som uppväger den dystra stämpeln som den 11 september har fått på sig :)

fredag 10 september 2010

Välkommen till världen!!

älskade lilla pyre! Idag blev Henrik morbror och H & S stolta föräldrar till världens vackraste lilla tjej.

Stort grattis till de lyckliga föräldrarna och ett varmt välkommen till världen, lilla "Olla"!!!

söndag 5 september 2010

fredag 3 september 2010

Svårt

Måste erkänna att jag har lite svårt att hålla mig vaken. Men frukosten hägrar, sista chansen att umgås med de nyvunna österrikiska vännerna. Jassas!

Sista natten med gänget

Klockan passerar strax halv sex - på morgonen! För varje kväll har partyt hållit på allt senare eller ska jag säga tidigare rentav, halv sex på morgonen är ju faktiskt ganska tidigt. Om 4½ timma ska jag upp, vilken tur jag har som får sovmorgon!

Vi har haft en toppendag på stranden, jag har lyckats klämma i mig en och en halv "Frappe", skaffa mig fräknar på vaderna (!) och pussat på Karma. Efter årets sista busstur uppför berget har jag även hunnit med att ha ett allvarligt snack med bergen (bergen här på Amorgos är mycket gamla och mycket visa!) njutit en varm kvällspromenad genom trånga gränder med kameran som enda sällskap samt laddat om för kvällens party i tavernan vid 20-tiden. Det som slutade nyss :) Ja jösses, jag har inte skrattat så på länge, helt underbart! Nu börjar jag äntligen varva ner så förhoppningsvis somnar jag strax gott! Imorgon återstår bara att äta och packa, sen är det adjöss Amorgos för denna gång.