söndag 3 maj 2009

1 maj inoff Mariebergskogen

I fredags var vi på utställning. Premiär för året och premiär för Zenia. Solen sken från en klarblå himmel och vi njöt i fulla drag av dagen. In i ringen kom vi så småningom och Zenia skötte sig så bra, så bra! Jag var lite orolig över att hon skulle tycka att allt var "för mycket" och bli låg. Och visst, svansen var kanske inte på topp, men i det stora hela så var det rätt OK att springa runt i ringen och låta domaren hälsa och klämma. Duktig tjej!! En tredjeplacering i valpklass och en godispåse fick hon för besväret.

Med på utställningen var även Norton & Nillan. Norton har ju blivit rejält skrämd av en domare och hade problem förra säsongen. I år gick det bättre. Han backade, men fann sig i att bli visisterad på bakkroppen. Tandvisning slapp han. Det är ju detta som de inoff. utställningarna är så bra till - att kunna öva! Stort tack till en förstående domare!! En tredjeplacering bland vuxna hanar fick vi nöja oss med.

Nillan då? Ja, hon gick upp mot bland annat sin kullsyster Voxan. Bägge tikarna fick fin kritik, men Nillan behöver definitivt mer ringträning. Det får bli vårens projekt!

När portisarna var visade och klara kunde jag slappna av och njuta än mer av solen, de varma vindarna och det goda sällskapet. Jag passade även på att kika lite på chihuahuorna - Zorro ställdes inte ut denna dag, men det är alltid kul att kolla in "konkurrenterna". Gud så vackra "råttor" det finns :)
Hundarna och jag avslutade dagen med att resa till vårt badställe i Hyn, där de fick rasa av sig. I synnerhet Zenia tyckte det var urskönt att bada! Tror jag det. Varför vara nyschamponerad och lukta gott, när man kan lukta sunkigt vintervatten?

Tack alla goa valpköpare som kom o förgyllde dagen! Vi ses i Molkom 30 maj på nästa inoff jag reser till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar