måndag 18 maj 2009

Dagen efter ;)

Jösses vilken helg! Så många underbara hundar & ägare, så mycket sol, så många badande portisar, så mysig grillkväll och så mycket sand i sängen :) Å sååå platt jag ligger i soffan idag, totalt slut efter att ha ha hållit förkylningen stången hela helgen. Men igårkväll bröt det ut med buller o brak. Men en förkylning är ett billigt pris att betala för en toppenhelg, så jag klagar inte-

fredag eftermiddag packade jag bilen full med hundar, grill, papper, priser och annat man behöver på portisläger. Väl framme visade det sig att jag glömt lite saker hemma så maken fick komma på motorcykel och överlämna en klurig tipspromenad (tack Maria Forsling) samt några provex av klubbens nya Hoods. Vi hade en underbart vacker fredagskväll, med solsken över Hammarö. Köksstaben (tack Elinor & Timo) hade redan installerat sig i klubbstugan och kom tillbax till campingen, så MariaJ, jag och mina lägerflickor som numera har vuxit till lägertonåring med råge (tack Jennifer & Amanda) lämnade över nyckelansvaret till dem och for till klubbstugan för lite förberedelser. Klockan hann bli 23 innan vi kom tillbax till Möruddens camping, då hade MariaJ & jag bland annat hunnit sätta ut tipspromenaden. Ni skulle sett oss i skogen. Tre pigga portisar & en galen chihuahua snurrade glatt in oss i koppel när vi tappert snitslade och häftade upp frågor, allt medan vi försökte föra ett någorlunda normalt samtal. Nästa gång vi ska snitsla promenaden blir det utan hundar... eller utan snitslar ;)

Lördagen inleddes i strålande solsken, det har ni redan sett av tidigare bilder och sen blev det bara bättre vad dagen led. Visst, det kom faktiskt ett par regnstänk och anmälningslistorna till dagens aktiviteter envisades med att blåsa loss från bordet, men mestadels sken solen och vi alla hade utomordentligt trevligt.

Under lördagen genomfördes åtta MH:n, däribland Rajjas avkomma Norton. Tyvärr hann jag inte gå med och titta på men jag fick beskrivningen livligt återberättad för mig av Peter som gått med (tack för det Peter och tack Caroline för att du gick med honom!)
tre hundar lämnade blod till Addisonforskningen (däribland min Rajja som kvalade in i två av kriteriegrupperna, sju år och frisk, samt förälder till Addisonsjuk avkomma)
och ett 70-tal personer och drygt 40 hundar hade en toppendag, med bland annat agility & frisbee på schemat. Frampå kvällningen var det portissläpp vid strandkanten, på campingen - UNDERBART!

Grillen tändes vid 19-tiden och sen var det grillknyt i flera timmar. Mätt och nöjd och vansinnigt trött smög jag och hundarna inomhus vid 22-tiden. Sen tog det såklart ett par timmar till innan sömnen infann sig, det är ju inte varje kväll man får prata ostört med MariaJ :) Dessutom var det ju schlagerfestival som måste ?avnjutas? eller nåt ihop med tonåringen. Nåja, men rätt låt vann bestämde jag!!

Söndag! Strålande väder och tokpigga vovvar. Min hals tyckte dock inte detsamma. Strunt i det, ut på stranden med hundarna och bara njut istället! Så fick det bli - ut i den strålande morgonsolen. Ni som inte var där har något alldeles underbart att uppleva, jag lovar. Inte blev det sämre av att portisarna så uppenbart njöt av stunden.

Efter nån timme var det dax att åka till klubbstugan - dax för KM i agility. Som vanligt en succé!! Vi njöt nog alla av den härliga uppvisning vi fick. Ung som gammal, nybörjare som veteran - alla tävlade om den åtråvärda titeln klubbmästare. Solen sken, hundarna myste, folket fikade och Linn med Tinta vann i år igen!! Stort grattis!!!

På eftermiddagen strax efter att jag (MariaJ befann sig ute i MH-banan) tackat alla för deltagandet i årets läger och sagt hejdå, kunde även jag bege mig ut i MH-banan för att se på när Nillan, en tik efter Rajja, tog sig runt (tack Eva för att du kom med henne!). Det är spännande att gå med. Om du inte gjort det nån gång så rekommenderar jag det. Sen, sen var det äntligen dax att packa bilen full med hundar och barn och packning för att resa hem. Precis när jag ska starta bilen inser jag att inte tipspromenaden är nerplockad! RIDÅÅÅÅÅ!!!!!!! Men så fick jag en idé - plockar upp telefonen och ringer allas vår räddare i nöden - Maria Forsling - som stannade kvar ytterligare ett dygn på campingen. Och jomenvisst kunde hon och Sintra ta en kvällspromenad för att plocka ner tipspromenaden. TACK TACK TACK gulle du - du är BÄÄÄÄÄÄÄÄST!! Så fick jag äntligen åka hem! Atchooo!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar