torsdag 28 maj 2009

Besvikelse!

Idag blev jag inte inringd på arbete vilket gav mig en ledig dag att tex bada hundar på. Men så fick jag ett SMS från en kompis i Norrköping, vilket resulterade i helt andra planer. Det visade sig att hon är i Nora. Nora ligger som bekant mycket närmre mig än Norrköping och sagt & gjort, efter en del stök här hemma satt jag i bilen, utrustad till tänderna med karta och vägbeskrivningar och siktet inställt på Nora. Ute hällregnade det (det gör det för övrigt fortfarande - morr!) och det är rätt OK väder att köra bil i, bättre än att gå långpromenad med hundarna tex ;)

Knappt har jag funnit mig tillrätta bakom ratten innan jag upptäcker att nåt lyser rött. Bromslampan!!! Shit! Testar bromsen och lampan slocknar och jag tänker att pust, råkade nog bara komma åt nåt eller så (ja, jag vet, är inte så värst teknisk, har istället skaffat en make som kompenserar mig på den punkten). Lättad men ändå fundersam rullar jag vidare och inser efter en stund att den dumma lampan lyser igen. Vad gör jag nu?

Stannar snabbt bilen på lämpligt ställe och ringer min livräddare i nöden - den tekniska maken! Via mobiltelefon guidar han ut mig i regnet och inunder motorhuven på bileländet. Låg nivå på bromsvätskan och troligen läckage lyder domen. Jag skyndar mig in i bilen, bort från det blöta, kalla regnet och svär eder så det osar. Trots att jag hotar bilen med att sälja den billigt på Blocket vägrar den j-a bromslampan slockna och jag får mycket snopen styra kosan hemåt Forshaga igen. Vågar inte ta några risker.

Så nu sitter Ingela i Nora och jag i Forshaga och mellan oss ligger en massa mil - surt!! Nu ska jag dra på mig våtdräkt, gummistövlar och cyklop och ta med hundarna ut i det blöta - dubbelsuck!!!

1 kommentar: