söndag 6 december 2009

Söndagssudd

Det har varit mycket suddande den här helgen, bådde nattsuddande och suddgummisuddande. Jag har löst en del sudoku, en sysselsättning som går med varierande framgång milt sagt och sen har det nattsuddats både fredag- och lördagkväll - rejält och egentligen helt utan annan anledning är att maken & jag hade lust till det. I fredags fick jag hjälp på traven och med att vi gjorde slingor på Emelie till mitt i natten, men efter det blev det data- & soffläge ytterligare ett par timmar så klockan hann landa på tre innan vi kojsade.

Natt till idag låg jag i sängen 02.30 & löste sudoku en kort stund innan jag släckte lampan. Kvällen/natten gled sakta iväg medan maken och jag bara mös och konstaterade och vi VILLE nattsudda! Och då får vi ju det - det är härligt att vara vuxen :)

Idag har det gått i slowmotion här hemma, men nu börjar vi vakna till liv. Maken stack för att laga Chryslern, som fick två tvåor på besiktningen, heder åt honom! Själv ska jag nu göra mig redo för promenad. En kompis kommer över och ska hjälpa mig med bokföringen och jag tänker ta med henne till min lokal o vattna blommorna - en alldeles lagom hundpromenad, en söndag utan regn och med sol som kan anas in emellanåt.

Zenia & Zorro ligger härintill och tuggar på varandra. Jag får ha en stor portion is i magen när de två drar i gång. Zenia glömmer ibland att hon är mycket större än Zorro, så hennes uppgift är att komma ihåg att ligga ner när de busar. Min uppgift är att se till att hon kommer ihåg det och att leken inte går över styr. Zorros uppgift är att bita Zenia i nosen när hon blir för burdus och det gör han med stor intensitet när hon glömmer sig. Däremellan har de två omaka vännerna underbart kul ihop - det är en fröjd att se dem. Ska se om jag lyckas fånga ett foto under dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar