fredag 22 oktober 2010

Nyklippt!

Lilla Qeela har sprungit runt och sett ut som en Briard med sin oklippta rumpa, men nu är det åtgärdat. Efter den härliga skogsturen med vidhängande tjärnbad så åkte hon i badkaret och fick en rejäl genomkörare med schampo och balsam. Sen hann jag blåsa en kort stund innan jag ilade till jobbet några timmar.

När jag kom hem var det bara att fortsätta med friserandet. Qeela tar det med ro, vilket underlättar. Visst busar hon lite, biter i kammen, slickar mina händer, men allra mest sitter hon faktiskt still och bara väntar och väntar, på den där godisen som dimper ner när hon minst anar.

Klippa rumpan gick som en dans, tassarna var lite marigare. Jag antar att hon är lite kittlig. Nosen var var bara sådär kul, men även det funkade med hjälp av en godis eller två. Hon är visserligen inte i utställningsskick, lite finputs återstår än men det får anstå till i morgon.

Jag kan avslöja att hon fick tokspelet efter klippningen. Hon och Zenia röjde järnet här hemma - galenpannor!!!  Nu sover de som stockar intill mig i soffan.

Livet med portisar är underbart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar