lördag 11 juni 2011

Härlig lördag!

Klockan närmar sig två på natten mot söndag, (ja, jag trixar lite med bloggens klocka för att inlägget ska hamna på lördag eftersom det handlar om just dagen som passerat, lite konstnärlig frihet må man ju ha!)

Myrna sitter och stirrar som en zombie in i ett hörn av valplådan, verkar som dagen tagit hårt på henne.. nehej, hon försökte visst hypnotisera en mygga för nu gick hon till attack, hon är väldans duktig på att jaga mygg den vovven :) Dessutom har hon lärt Sakris att göra detsamma, så nu jagar de i flock!! Jost har gått och lagt sig i jordgubben, medan de övriga tre gör sitt bästa för att demontera valplådan. Man kunde ju tro att de skulle vara trötta och vilja sova nu, men de har kommit in i andra andningen tydligen.


Idag har Lave fått åka bil, sitta på soffan utanför Ica och studera lördagslivet, kollat in en westie - den var väldigt vit! samt besökt Hundshopen. Där var det roligt. Roligast av allt var de två småtjejerna som raskt trillade ihop i varsin hög på golvet när de fick syn på Lave. Utan tvekan klättrade han först upp i det ena knät för att sen raskt ta det andra - barn är roligt, barn är bra - hurra!! Efter detta äventyr var det med stor tacksamhet han somnade i hundburen på väg hemåt. Trötta lillkillen! Minnesvärt från dagens utflykt är kommentaren från en liten flicka vi mötte längs vägen - "Är det där en riktig hund?"

Väl hemma väntades besök, Maria med barn skulle gosa valp en stund. Maria som från första ögonblicket förälskat sig i Sakris, men ingen vovve skulle ha! Nu ska han flytta hem till henne efter midsommar - så kan det gå :) Jag är så glad för din, eller snarare er skull, detta kommer bli jättebra :) Hennes underbara småttingar H & L påminde mig även om att livet kan vara en lek, ett äventyr eller en skattjakt... varje hundbajs som hittades på gräsmattan renderade i glada utrop, varpå jag fick plocka upp med mina blåa påsar - gullungar!!!!!

Sen fick vi finbesök, ända från Island. Åh, så kul att få sitta på vår veranda, äta god grillmat och snacka skit en hel kväll, allt medan vi lurade myggen på en smaskig måltid genom att (de andra, inte jag därtill är jag alltför klok) smörja in oss i Mannens norrlandsimporterade tjärmedel. Det skrämmer bort ALLA honor sa Mannen och det har han väldigt rätt i!

Efter midnatt tyckte valparna att det var sovdax, och då hela flocken befann sig utomhus i den småkyliga natten ville de inte vara sämre, jag menar varför sova inomhus i myggfri värme på en skön hundfäll?? Nej ute skulle de vara, frågan var bara vart. Det ena knät efter det andra provades, en stund gick det bra men sen blev det fel. Efter en dryg timme hade hundantalet i mitt knä ökat från två till.... sex!! Alla fem valparna plus mamma Myrna. Tur att de är små i storlek!! Zorro gjorde tappra försök att ta sig upp men honom fick jag mota ner och när Zenia började blicka längtansfullt mot mitt knä såg jag för en sekund en förfärande bild av mig själv sjunkandes i ett kvicksandshav av hundar! Avstyrde raskt katastrofen varpå Zenia suckade och sjönk tillbax i sin stol.

Nu väntar skön sömn - sweet dreams!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar