onsdag 29 juni 2011

Men hallå??

Hundra grader varmt ute idag - minst. Som vi har väntat på värmen och så kommer allt på en gång, pang på bara och vi alla flyter ut som smörklickar i en stekpanna, totalt oförberedda på vad som komma skulle. Valparna la ner all verksamhet, gjorde bara det mest nödvändiga, som att kissa in mormors veranda tex, men utöver det så låg de mest och latade sig.

De fick en hel del kel, eftersom de var med till Arvika idag. Där fanns kusinerna och kusinernas kompisar, kusinbarn och barn som var på besök, sen kom ju även en drös vuxna och ville gulla :) Syrran hade födelsedaxkalas för sig och Ayla , det bjöds på tårta, godaste bullarna i hela världen och massa saftiga jordgubbar. Vi åt så magen stod i fyra hörn :)

Men ikväll har valparna minsann vaknat till - jisses sicket härj det är på dem. De drar fram över köksgolvet likt en otyglad virvelvind. Naturligtvis hänger mamma Myrna på och tillsammans får dessa fem huset att gunga. Jag hör inte vad jag själv säger när jag pratar i telefon och ännu mindre vad som svaras, Zenia tar betäckning i kökssoffan och Zorro flyr ut på verandan, det skälls, morras, knorras och gläfsas, tidningspapper flyger, kompostgaller skakar, vattenskålen vippar och fartrekord slås. Fortare, fortare, vi springer mer, vi skäller högre, vi härjar lite till...

Jag plockar upp Zorro och går & lägger mig. Amanda får låsa in de eventuellt överlevande när hon går och lägger som om några timmar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar