måndag 12 september 2011

Rosetter i långa banor ;)

Igår var det dags för Moltass (Jost) och Bolla att göra debut i utställningsringen. Vi tyckte att en liten inoff i Forshaga var precis lagom. Även Goliat (Lave) skulle varit med, men där blev matte & husse sjuka tyvärr. Däremot dök Charlie (Sakris) med matte upp som ivrig supporter. Tack för all hjälp Maria!!

Moltass blev bästa hane med HP(det fanns inga att slå, enda konkurrenten - brorsan - dök ju inte upp!) och sen gillade domaren hans sätt att visa sig i ringen så mycket att han vann över den näpna lilla tiken och blev BIR-valp!!

Bolla hade det ännu enklare, hon var enda korthåret på plats, så det var bara att promenera hem ett HP och ett BIR.

Zorro var ensam hane i vuxenklass och han visade upp sin bästa sida nästan hela tiden (lite var han ju tvungen att lukta förstås) så domaren belönade honom med ett HP. I konkurrensen däremot fick han se sig slagen av den söta tiken han konkurerade mot. Men en snygg BIM-rosett åkte med hem i packningen :)

Så trots en ganska usel start på dagen:
1. Mitt utställningstält hängde inte på sin vanliga plats när jag skulle packa. Jag hittar det inte, vet att någon har lånat det men kan för mitt liv inte komma på vem. Så om just du som läser här skulle kännas vid att du glömt lämna tillbax mitt tält, snälla ring mig. Risken finns att jag funderar mig gråhårig annars :)
2. Ösregn!!
3. Ösregn utan utställningstält!!!!!!!!!!!!!!
så blev det en toppendag på Forshaga BK. Det slutade det ösregna, temperaturen blev behaglig och rosettskörden stor :)

Väl hemma igen hade vi ett inte alltid så stillsamt firande av Mannen, som envisades med att fylla år på utställningsdagen. Jag vet inte riktigt hur han tänkte där faktiskt ;)   Mamma & pappa med Moltass,  Maria med Charlie och så svärmor, alla trängde vi in oss vid köksbordet. Vi tvåbenta stod för den mer städade delen av firandet, medan fyrbentingarna röjde järnet!!!!
Lite senare på kvällen dök det upp oväntat finbesök från Nora, verkligen en bra avslutning på födelsedaxfesten!!!

Men tro nu inte att dagen var slut när gästerna åkt hem vid 20,30-tiden. Nej, då hävde jag mig iväg till Fagerås på dans. Jag var där lagom till buggkursen var slut och motionsdansen började. En och en halv timme hann jag med innan det var färdigdansat :)  Behöver jag säga att jag somnade ovaggad sen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar