söndag 13 september 2009

Inoff utställning i Forshaga

Vilken härlig dag! SOOOOOOOOOOOOOOOOL & varmt, ljuvligt! Glömde nästan bort att hundarna skulle ställas ut :) Idag var det bara Zorro & Nillan som skulle ställas & då Nillan bor hos Eva & alltså både blev iordninggjord av och kom med matte så hade jag själv bara lilla råttan att ta hand om - vilken lyx!

(Kastade honom i badet vid 12 i natt, det tog säkert fem minuter att gnugga igenom honom grundligt! torkade av det värsta blöta, lät honom krypa in under täcket och i morse var han fit for fight - busenkelt!)

Zorro gillar utställningar - det finns så många potentiella hundkompisar där. Spelar roll om de är stora som hus och har tänder som Godzilla (tycker matte alltså) Zorro ser bara ännu en ny kompis! Ägarna till alla Godzill... öh, jag menar nya Zorrovänner är åxå trevliga tycker Zorro - han charmar alla. Det är faktiskt himla trevligt att ha en liten vovve som får alla fördomar att rasa. Han är varken skällig, ilsk eller rädd. Han är bara en väldigt glad, positiv och mycket liten vovve!

Det var 6 vavvor anmälda varav två vuxenhanar. Nu kunde man tycka att råttan skulle brösta upp sig lite och sno åt sig förstapriset i den ynka konkurrensen, men nej då. Som den väluppfostrade råtta han är så han skänkte glatt bort det till sin kompis tillika konkurrent Torsten. Å andra sidan snodde Zorro åt sig rosetten förra gången de möttes så det är väl inte mer än rättvist kantänka.

Portisarna då? Jo där var det tre anmälda + två efteranmälningar visade det sig. En tikvalp Debbi, Annes hane Rocky, Nillan som skulle ha konkurrerat med syster Sela i öppenklassen (nu blev det inte så, Sela fick lämna walkover pga magsjuka) och Annes veteran Aqua. Här tyckte Nillan att det var läge att visa upp sig, trots att matte fick gå och gömma sig bakom ett tält för att jag skulle kunna springa med henne, så vi tog bästatik-titeln och sen blev det ett BIM, då Rocky sprang hem BIR:et!

När jag väl landat här hemma, pussat på vovvarna och fixat käk till barna var det dax för en långprom i skogen med Rajja & Zenia. Vi tog rundan runt tjärnen, en härlig promenad där jag bitvis har så bra uppsikt på vägen att hundarna kan få härja loss! Och gissa OM de gör!! Jisses vilket härj. Rajja är bindgalen nu när hon inte har nån päls kvar, i bland är det så jag önskar att jag kunde sätta tillbax den! (Jo, jag minns att jag lovat er ett foto på nakenhunden, men jag har på inrådan av min advokat beslutat att avstå. Hon är ju inte direkt vacker om jag säger så!)

Nä, nu tickar klockan mot sovdax! Tjipp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar