måndag 9 maj 2011

Hej gräsmatta!

Igår fick valparna stifta bekantskap med solen och värmen ute på verandagolvet, vilket mottogs glatt efter en viss inledande tvekan. Idag var det dax för nya äventyr - gräsmattan. Jag har gjort en stor hage av halverade kompostnät, så att jag ska kunna hålla ordning på de små liven och det fungerade bra. Valparna undersökte glatt sin nya omgivning och sen blev de så trötta att de somnade pladask. Vilken tur att matte tagit med deras näst bästa sovfilt ut. Den bäst ligger på tork, efter en vända i tvättmaskinen. Av någon mystisk anledning som jag inte kan lista ut, så ska det nämligen kissas på samma filt som det sovs.
Jag tror att valparna gör så bara för att hålla mig igång. Det räcker liksom inte att mata, hålla rent och busa med dem. Det ska gnuggas bakom örona, killas på magen och ....  tvättas filtar!!! Men vad gör väl det - de är bedårande. Jag älskar varenda sekund tillsammans med dessa små underbara valpar. För varje dag som går utvecklar de sin personlighet mer och mer och nya hyss hittas på. Sakris älskar att bita Grim och Jost i öronen så att de skriker - det är kul! Yrsa tycker om att fightas med Bolla och Grim. Sakris är åxå kul att ge stryk, för att inte tala om lilla Jost, den lillsprätten knäcker hon i en grisblink. Lave däremot får bara stryk ibland, jag tror hon diggar  
honom mer än de andra syskonen ;)

Ute var i vart fall roligt att vara, det var spännande att smaka på gräset och titta på kaninerna. Det kom trevliga grannar och sa "ååååh" och "nämen oj, så söta" och lilla Alvin hade nog gärna stoppat en i fickan och tagit med hem! Något som säkert uppskattats av hans mamma men kanske inte lika mycket av hans pappa och de två hanhundarna i familjen ;)

Det har ju utlovats fint väder i ett par veckor framöver så jag förväntar mig många fler sköna dagar då jag bara kan ligga och njuta av valparnas bus på gräsmattan. För inte vågar jag lämna dem själva i trädgården - så söta som de är så kanske de försvunnit när jag tittar ut!

1 kommentar:

  1. :) hehe.. precis. Han pratar mycket om valparna :)

    SvaraRadera