tisdag 16 augusti 2011

Sol och namn!

Idag ska jag njuta av sommarlovets sista dag, imorgon börjar allvaret och rutinerna igen, i och med att Viggo börjar sexan. Amanda och David börjar på måndag. För David är det spännande dagar, eftersom han börjar Gymnasiet, allt är nytt!!!!

Men idag är det soooommaaaaar!  Solen skiner, gräset är grönt (och för långt) himlen är blå (jodå, mellan molnen) och det är varmt. Verandadörren står öppen och vi alla njuter. Chihuahuorna solar, det är gott att se.

Zenias valpar fick sina namn i natt, efter att Mannen och jag slagit våra kloka huvuden ihop. Den här gången blev det Kaxiga kullen, nu återstår att se vem av raringarna som ska ha vilket av namnen. Hanen är klar - han heter officiellt Vildnos Kaxiga Zorin. Tikarna däremot, där måste jag känna in lite vilken tik som ska heta vad. Visst är det fantastiskt att man kan lägga ner så mycket energi på stamtavlenamn, ni valpköpare har ju ändå era planer på vad era raringar ska heta. Men så är det och det tror jag de allra flesta uppfödare kan skriva under på.

Planen idag är att valparna ska få flytta. Hittills har jag haft kommandocentralen i Viggos rum, han har fått flytta in dator och liv till kontoret, det passade logistiskt bäst så. I takt med att valparna växer, de är ju tre veckor nu, så ökar behovet av rörlighet och då är det dax att flytta ut i bortre delen av köket. Här har jag kvar valphörnan efter chihuahuakullen, det är bara att flytta valplådan så är det klart. Tror att mor & far får hjälpa mig när de kommer, de skulle komma en sväng sen. Då blir det fullt röj, när lilla Moltass kommer på bus :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar