onsdag 27 juli 2011

Äntligen har Zenia fått sina små!!

 Fem tikar och en hane har sett dagens ljus, alla svarta, någon har nåt litet vitt, en är eventuellt mörkt, mörkt brun, det får tiden utvisa :)


Som vi har väntat. Trodde först att hon skulle valpa inatt, men så blev det inte. Men i eftermiddags drog det igång på allvar, med flås och flämt. Klockan 17.38 kom första valpen och tre timmar senare föddes den sjätte och vad vi tror, sista. Allt har gått så lugnt och fint till, Zenia är som gjord för att föda valpar, nu ligger hon kolugn och tvättar sina små.
Alla hundarna i huset har förstått att det varit nåt på gång och de har tagit det så fint, när Zenia behövt ut och kissa och vandra en stund, då har de hållt sig på repektfullt avstånd. Myrna har följt som en skugga och kollat in hennes dofter, som för att checka att allt stått rätt till.

Grim och Bolla har stått på andra sidan gallret och kikat in på de små för en stund sen, med sina stora parabolantenner på skaft, mycket nyfikna på de små pip- och gny-ljud som kom från valpbädden!

Just nu sitter Amanda och Jennifer vid valpbädden och håller ett vakande öga, medan jag och min underbara assisterande valpmorska, tillika Zenias uppfödare, Maria har tagit lite ledigt från valperiet!

Fortsättning följer.... 
 
1 kommentar: