söndag 24 juli 2011

Zenia sväller!

Vi har haft ganska varmt de sista dagarna, det tycker Zenia är fullkomligt onödigt. Svalt vore väl underbart? Regn eller varför inte lite snö att rulla sig i, nu när hon blivit för otymplig för ett dopp i poolen!

Zenia pustar och byter plats, där hon nyss låg är för varmt, dit hon går är det bara svalt ett kort ögonblick och elaka matte tillåter inte att hon gräver djupa hålor i gräsmattan. Jag ser nog hur hon blänger på mig när jag säger till henne. Kan svära på att hon kommer att valpa på onsdagkväll bara för att jävlas, eller torsdag för det vore ännu sämre. Bara för att det skulle passa mig så bra om hon valpade på tisdag lixom!  Hur det blir med den saken får vi se, det blir som det blir, huvudsaken är att det blir bra!

De andra hundarna märker att det är saker på gång, de har börjat intressera sig för henne, på ett annat sätt. Valparna går och snusar på spenarna, medan Zorro och Myrna kollar av spenar, "ID-brickan" och munnen i given ordning. Skulle tro att om de vet exakt när det ska bli valpisar, synd bara att jag inte pratar "voviska".

Det sparkar för fullt i magen och det är enkelt att känna både rumpor och tassar, när de bökar runt! En mäktig upplevelse som jag önskar att alla får ta del av nån gång. Just nu sover alla gott, tror jag ska ta och göra detsamma, det har varit ett känslomässigt slitsamt dygn.

Även i natt tänder jag ett ljus för alla de sörjande i Norge!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar