fredag 8 juli 2011

Zenia har ordet!

Pust, det är varmt ute! Matte har klippt av mig långkoftan, har bara en kort variant kvar, men inte hjälper det. Luften står still och när jag tagit mina små promenader är jag så varm att jag överväger ett bad i mattes pool. Jag har bara inte lyckats räkna ut hur jag ska ta mig i den, stegen är alldeles för vinglig och att hoppa i funkar inte, jag har trots allt min image att tänka på! Tycker nog att matte ska bygga en snygg ramp som jag kan använda, en brygga lixom. Då kan jag öva på vattenprovet samtidigt!

Varmt är det och ingen ork har jag, som i ett trollslag har jag blivit loj och slö. Matte pratar om "tjockis", "valpmage" och "dräktig", ord som tydligen har med mig att göra. Tjockis, jag?? Hmpfh! Valpmage & dräktig låter däremot lite spännande, är det jag det, som har valpmagen? Jo, matte påstår att det är små valpar i min mage och jag försöker fatta att det ska komma småportisar ur mig om bara några veckor.

Valpar är mysigt, jag gillar valpar. Just nu bor det tre här hemma, en liten Bolla (som alltid ska bo här säger matte), en liten Jost eller Moltas som han åxå kallas, (som ska flytta till Molla & Botta i Arvika, i augusti) & så lilla Grim Gremlin som ännu inte hittat ett eget hem. Tre små pussgurkor som springer runt och busar, provsmakar på allt, inte hinner bromsa när de springer utan brakar rakt in i väggen, som hänger i min päls och äter min mat, tre tossingar <3 som jag gillar jättemycket. Jag brukar ge dem mina leksaker, men de vill inte ta emot dem. Jag undrar varför, kan det bero på lukten? Matte säger att det beror på storleken, men min tuggknut väger bara ett halvkilo, den är ju jättelätt. Nej, jag tror det beror på lukten, det var ett tag sen matte borstade mina tänder. Jag gillar inte det så mycket nämligen.

Det bästa med valparna är att de äter så god mat och så ofta. Jag brukar hjälpa valparna med maten, det är viktigt att maten inte blir gammal. Därför äter jag upp den åt dem, så de slipper få ont i magen! Det är ett otacksamt jobb, för matte lägger upp ny mat hela tiden och så muttrar hon surt att jag ska låta maten vara, hon verkar inte ha förstått att jag försöker hjälpa till. Matförgiftning på valpar kan vara allvarliga saker!

En sak undrar jag över - varför ska chihuahuavalpar pussas i nosen? De gillar att pussas PÅ nosen åxå men allra bäst gillar de att pussas I nosen, i de där små hålen som jag har för att känna dofter och få in luft! Så fort jag lägger mig för att vila så kommer de smygande och ska pussas, jag är inte så säker på att jag gillar det. Förut kom Bolla och skulle pussas. Jag låg och vilade i godan ro så hon fick pussas lite - jag låg stilla och lät henne hålla på men när hennes lilla tunga började kittla min hjärna fick det vara nog - lååång tunga har hon den busungen! Uj vad det killades, jag var tvungen att nysa.

Men nu har alla tre somnat och frid råder i huset. Tror jag ska ta med matte och dra mig mot sovrummet. Där har jag min mjuka bädd och jag gillar mjuka bäddar. Sov gott! Jag ska drömma om små valpar, men de ska INTE pussas ända upp i hjärnan!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar