torsdag 18 juni 2009

Lek & bus för hela slanten!

Zenia har fått en bästis - Zixten! Zixten bor några hus bort, han är av rasen "rondell" (dvs mer än 3 raser inblandade) ungefär lika gammal som Zenia och absolut det bästa som finns! Zenia & Zixten leker oupphörligt, ömsom vilt, ömsomt stillsam och med lagom många hämta-andan-pauser. Det är en fröjd att se dem.

Rajja tycker att ungdomarna gott kan vara nån annanstans och leka än hemma på vår tomt, hon hummar varnande när de kommer för nära, varpå hon med mycket stor värdighet kliver upp i mattes solstol och övervakar hela spektaklet. Matte tycker dock att vår tomt är ett ypperligt ställe att ha som lekplats eftersom den är inhägnad och förresten - vems solstol är det egentligen?

Inhägnad var det. Vi byggde ett staket för några år sen, ett som skulle hålla våra hundar innanför. Och det har det gjort - för det mesta. Ibland leker Rajja att hon är Stefan Holm och studsar över i bästa VM-stil, men det var ett tag sen sist. Hon har väl en formsvacka kan tänka. Eller så har hon sadlat om, det är ju populärt bland höjdhoppare har jag hört! Hög.. nej jag menar hundskolan nästa!

Rådjuren, de galningarna, de hoppar IN!! Inte bra, inte bra alls! Det kan liksom bli så bråttom ut då, när en intet ont anande matte släpper ut ett par kissnödiga vovvar på morgonen eller mitt i natten för all del. Himla bråttom blir det & ett djäkla väsen! Att grannarna inte ringt störningsjouren är ett under. Fast vad vet jag, snart står kanske Robert Aschberg med ett TV-team utanför dörren.

Zorro å andra sidan, han kryper under ovan nämnda staket. När han flyttade in för ett par år sen förstärkte jag vårt staket med hönsnät runt om. En chihuahua är som bekant rätt liten, en chihuahuavalp är om möjligt ännu mindre, ja nästan så liten att han kunde krypa genom hålen i nätet. Nu har han dock växt till sig och blivit för stor för det. Istället har han utvecklat en rymmarförmåga som driver mig till vansinne. Har i omgångar fått förstärka staketet ytterligare, med plank tätt, tätt intill marken, senast nu i veckan. Trodde VERKLIGEN att jag täppt till alla kryphål - men icke. Idag har jag fått hämta honom hos grannen två gånger. Jag har ännu inte lyckats lista ut var han går igenom.

I morgon ska jag släppa ut honom i trädgården och ställa mig bakom ett hörn för att spionera på den listiga lilla råttan. Det skulle inte förvåna mig det minsta om jag får se honom spotta i tassarna, nypa sig lite i brösthåret och sen studsa över staketet i bästa VW-stil. Han har ju trots allt en egen tränare i familjen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar