söndag 21 juni 2009

Nillan Nilsby

Sådär ja, nu har Nillan avklarat sitt första dygn hos oss. Faktum är att hon är lite trött, det tar på krafterna att smälta in i en hundflock när man är van att vara ensam vovve. En hel massa nya regler finns det att ta hänsyn till, främmande dofter, folk man inte känner, en ny flockledare som inte riktigt pratar samma språk som vanliga matte - inte undra på att Nillan slocknar emellanåt!

Jag var lite bekymrad över hur Rajja skulle ta detta, att få in en tik på tre år i flocken men det har gått superbra. Rajjas taktik har varit att totalt ignorera Nillan, en snabb sniff och sen var det klart. Nillan å sin sidan bryr sig inte om Rajja heller. Zenia däremot är överlycklig över att det kommit en kompis (läs lekkompis) i familjen. Hon envisas med att försöka stoppa saker i munnen på Nillan mest hela tiden, vilket gör Nillan rätt förvirrad. Hela dagen igår var det en gruffande från Nillans sida och när Zenia äntligen fick igång Nillan på lek så var reglerna inte helt klara. Men så för ett par timmar sen lossnade det och de började leka på allvar, så där härligt som portisar kan göra. Så gott att se.

Nillan är en Rajjadotter från Räjsiga kullen. Hon har hunnit bli stora damen och fyller tre år i september. Just nu är hennes familj på semester så Nillan ska bo här en vecka. Det är en förmån att få hem sin tiks avkommor och kolla hur de har blivit. Av Rajjas tio valpar i Räjsiga kullen träffar jag sju stycken emellanåt och en del av de sju riktigt ofta. De är alla positiva, glada hundar med mycket arbetsvilja. Jättekul!

Det är särskilt spännande med Nillan eftersom jag sparat henne för ev. framtida avel. Om allt går enligt planerna kommer Nillan att paras i vinter med en snygg svart stockholmare. Men ännu återstår lite detaljer, bland annat ett Optigentest. Mentalbeskrivningen klarade vi av under portislägret och det visade på en alldeles vanlig portis :) Resultatet kommer att föras in under Nillans flik på hemsida så småningom.

P.S. Undrar du över Nilsby? Jag har alltid haft smeknamn på hundarna. Zorro heter oftast Råttan, Zenia kallas för Loppan eller Zonja och Nillan, ja hon blev helt raskt en Nillan Nilsby :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar