söndag 2 augusti 2009

Fartiga fredag!


Jag brukar ofta tillbringa fredagskvällen vid min frys, med en eller annan portis stående ovanpå för frisering, men så icke ikväll. Istället packade jag bilen full med hundar, godis & klickers. Fick även med mig Amanda för ovanlighetens skull. Det är månader sen Rajja & Zorro satte sin tass på en agilitybana, Zenia har väl aldrig gjort det så alla var lika spända & glada.

Medan Zorro fick ta banan först satt de andra två & tittade på. Zorro var sjukt pigg & orkade inte vänta på några som helst kommandon utan sprang glatt iväg på egen hand och tog hinder :) Aj aj, inte bra, men det visar åtminstone på vilken glädje det är att få gå ut på agilitybanan.

Zorros svåraste hindret är långhopp, det ser ju ut som en trapp - han kan inte alls förstå varför han ska hoppa där. Zorros roligaste är balansen! Där får jag passa upp. Om jag inte är snabb så vänder han på kontaktfältet och tar det en gång till!

Så var det äntligen Rajjas tur. Efter att ha fått vänta SÅÅÅÅÅ länge så kom explosionen direkt & hon varken hörde eller såg. Hoppade & studsade, klättrade på mig och "laddade ur". När vi började ta hinder så var det inte kul alls - hon gör det för att jag ber, inte mer! :( Hon fick ändå jobba en stund innan jag parkerade henne och började med Zenia istället.

Zenia har aldrig provat på hindren förut, men hon satt och tittade på när Rajja & Zorro tog dem. Att hoppa över saker är ju inte så avvancerat, det fixade hon snabbt med hjälp av lite guidning. Korta tunnel funkade bra, bara en stunds tvekan innan hon sprang igenom första gången, efter det var det bara kul. Efter lite vila påbörjade vi slalomen. Hon fattade snabbt, efter några repetitioner började hon söka ingångar, vilket såklart belönades med ett "klick" och godis. Mer vila innan vi avslutade med balansbommen. Det var inga problem överhuvudtaget, den tog hon lika glatt som Zorro. Med det fick dagens träningspass vara slut för madamen. Det bådar gott inför framtiden - kanske har jag äntligen fått mig en agilityhund?
Efter att Zorro fått köra en runda till packade vi in oss i bilen och åkte hem, trötta, nöjda & belåtna.

Jag är helt övertygad om att Zenia lärde medan hon tittade på de andra hundarna!! Så det blir fler sådana pass framöver!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar