lördag 30 april 2011

Härlig dag!

Idag har både kaffe- och tekokaren gått varm mest hela dagen! Först kom kusin K, med kameran i högsta hugg. Om det blev så mycket fotat vet jag inte - jag tyckte mest hon gullade med valparna jag :) Bäst vi slitit oss från valparna för att ta en fika kom mor, far och morbror resande från Arvika, så då vi fikade lite till. Sen blev det så klart mer valpgull!!!

Motorcykeln, som Henrik tagit fram åt mig för att jag skulle köra en sväng, den parkerade han igen när han kom hem från sin MC-tur till Sunne. Det var ungefär när första omgången besökare skulle fara. Vi hann precis få diskat och dammsuget innan nästa gäng kom. Nu var det varmt och skönt att sitta på verandan så det gjorde vi. Naturligtvis tog vi även en liten titt på valparna när de vaknade. Det är roligt att se hur nyfikna de är - glada och framåt. Särskilt Yrsa och Sakris tog för sig idag!

Sen blev det såklart - fika! Mat, vem behöver väl det när det finns chokladcheesecake, serverade med vispade grädde och halvtinade hallon????  Receptet passar LCHF:are  och du finner det längst ner!!

Sen tog Mannen och jag med oss hundarna och åkte till tjärnen på långpromenad i kvällsol - underbart! Myrna tyckte dock att det var väl spännande emellanåt. Mycket nya lukter och storskog kan lätt bli för mycket för en storstadsbrud ;) Under promenaden kom ett sms som frågade om vi var hemma, "någon" ville väldigt gärna komma på besök och visa valparna för sin livskamrat. Naturligtvis fick det bli så, ett snabbt besök klarades av efter promenaden och sen pustade vi alla ut efter en lång och rolig dag!

Airams chokladcheesecake


Till gott och väl 10-12 personer
Botten
150 g mycket finhackade nötter (jag hackade rostade salta jordnötter - supergott!)
50 g smält smör
Fyllning
4 ägg
3 dl grädde
200 g Philadelphiaost
300 g choklad (70-85%)
1 msk ekologiskt vaniljpulver
("Sockerjunkies" vill troligen ha i  3-5 msk socker eller sockerersättning)

Börja med att smälta chokladen i värmebad eller mikro så att den hinner svalna lite innan den används. Se till att chokladen inte kommer i kontakt med vattenånga.
Lägg bakplåtspapper i botten på den form som ska användas. Hacka nötterna fint och blanda med det smälta smöret och fördela i botten på formen. Grädda i 225 graders ugnsvärme tills det blir en gyllenbrun yta.
Dela gulorna från äggvitorna och vispa vitorna till hårt skum. Vispa grädden styv i en skål för sig och vispa till sist äggulorna med osten, vanilj och eventuellt socker i en tredje skål. Blanda försiktigt den något avsvalnade chokladen med hälften av grädden. Rör försiktigt med en slickepott tills det blandar sig helt. Vänd ner resten av grädden, därefter ägg- och ostblandningen och till sist de hårt vispade äggvitorna.
Häll chokladsmeten över nötbotten och ställ i kyl över natten. Det går bra att frysa tårtan om man vill ha mer glasskaraktär, men då måste den tinas ett par timmar innan servering. Garnera gärna med choklad riven på rivjärnets grövsta sida och kanske några syrliga och vackra bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar