onsdag 13 april 2011

Qeela

Den uppmärksamma bloggläsaren kanske har noterat att jag inte skrivit om Qeela på länge. Detta beror på att hon under några veckor varit på prov hos en familj. Nu är det klart att hon blir kvar där vilket jag, trots mina tårar av saknad, tycker är fantastiskt roligt!

Qeela, från min Sjövilda kull, är en aktiv tjej som tyckte att livet som familjehund hos mig blev aningens för långsamt. Hon gillar när det händer saker, hon vill ha fart och fläkt och hon älskar att arbeta med nosen. När Ingela ringde mig så hade jag börjat fundera på att hitta ett nytt hem som passade Qeela bättre. Allteftersom vi pratade så växte min känsla för att Qeelas nya familj dykt upp - och tänk, så blev det.

Qeela ska utbildas till "larmhund". Familjens yngsta son har en mycket svår och ovanlig sjukdom, "Hyperinsulinism" (omvänd diabetes) och Qeelas uppdrag är att vara vid hans sida och varna när hans blodsocker blir för lågt, vilket det blir mycket ofta.
Under de veckor hon varit i familjen så har hon, utan någon träning, redan markerat när Love får blodsockerfall. (Jag tycker det är helt fantastiskt vilka förmågor våra hundar besitter!) Detta bådar naturligtvis gott för den träning som Qeela igår påbörjade. Jag håller tummarna för att Qeela ska bli den assistenhund som familjen önskar sig. Samtidigt sänder jag en varm tanke till dem, för just nu befinner de sig i Danmark med Love som ska opereras. 

Du kan läsa mer om Love och hans sjukdom, samt det projekt som startats för att hjälpa Love på http://www.assistenthunden.com/love_rattentillhjalp.html
därigenom har du även möjlighet att skänka en slant för att hjälpa familjen!

Jag önskar familjen & Qeela lycka till!! Självklart kommer jag att följa Qeelas utveckling med spänning!
 

1 kommentar:

  1. Åhhh, jag ryser. Va härligt att hon kanske kan göra livet bättre för en pojke. Lycka till Qeela och lillhusse!

    SvaraRadera