torsdag 1 april 2010

Jag hade en plan..


Min plan igårkväll (läs tisdagskväll, eftersom klockan redan passerat midnatt för länge sen) var att blogga lite på morgonen idag (läs igår) innan jag tog itu med (går)dagens sysslor. Den planen sprack!! Direkt jag vaknade sprack den. Inte bara liten råtta ville gosa med matte utan även två hårtroll. Sängen blev som full av hundar och mrgontrött matte. Åh så mysigt vi hade, länge, länge!!! Jag kliade magar och blev matad med toffla, pussad i örat och matad med toffla, trampad på kinden och matad med toffla. Det är Zenia som tycker att toffla är en lämplig frukost för en morgontrött matte. Hon är mycket påstridig med den saken!

Det är mysigt med tre hundar i sängen, men säg inget till husse. Han gillar nämligen inte att hundarna är där. För en stund sen (en ganska lång stund sen vid det här laget!) när han gick och la sig hörde jag hur han muttrade om att det var grus i hans säng. Va, sa jag, har du snus i din säng? Har jag inte sagt åt dig att lägga ut den innan du somnar? Då blev han tyst....

Men det jag skulle blogga om en gång för länge sen var egentligen den skogspromenad jag och dogsen tog. Det visade sig bli en riktig vårpromenad nämligen. Tänkte nu inte skriva så mycket utan bara dela ett par bilder. Den övre bilden är min bäck. Det finns ett ställe i skogen dit jag ofta går för att lyssna, tänka och njuta. Nu har det stället vaknat efter vintervilan - hurra!

Den undre bilden visar vad som händer med min promenadstig när våren kommer. Zorro och Zenia undersöker djupet, medan Nillan förståndigt nog håller sig därifrån. Kan berätta att jag hade vatten till kanten på kängorna när jag klev igenom vattenfåran. Det SÅG grunt ut, jag lovar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar